מצרכים:
1 עגבניה גדולה
6 עלי חסה (עדיף שהושרו במים ולימון לביטול מרירות)
6 פטריות שמפניון / אחר טריות
1 חופן אגוזי מלך
1 חופן גרעיני חמניה קלופים
2 כפיות חמאה
2 קורט מלח / לפי הטעם
אופן ההכנה (פשוט וקל)
• חותכים את הירקות ומניחים בקערת הגשה בסדר הבא: חסה, עגבניות, פטריות.
• מחממים מחבת טפלון / קרמית על אש גבוהה (כ 20 שניות)
• מוסיפים למחבת אגוזים (אפשר לפורר קצת ביד), מוסיפים את הגרעינים ומחממים תוך כדי נענוע המחבת (כ 20 שניות)
• מנמיכים את האש במחבת
• מוסיפים למחבת את החמאה וממשיכים לנענע את המחבת עד שהחמאה נמסה ומשאירים על האש כ 20 שניות נוספות ומכבים
• מוזגים את תכולת המחבת בפיזור על הירקות
זהו ! חיתוך הירקות כ-2 דקות, הכנסת התוספת כ-2 דקות וסה"כ תוך 5 דקות אתם יושבים ונהנים ממנה בעלת ניחוחות וטעם מדהימים.
בתיאבון !!! אשמח לקבל תגובות וביקורת.
מחבת, סכין, קרש חיתוך
אוכל בריאות למתכונים נוספים כנסו לאתר שפלי.