כיצד מעודדים ילדים לצרוך דגים?
. בנוסף, דגים עשירם ברכיב חיוני ביותר - חומצות השומן מסוג אומגה 3 אשר תועלתן הבריאותית נקשרת להפחתת סיכון למחלות רבות כגון: מחלות לב וכלי דם ומס' סוגי סרטן. ספציפית אצל ילדים אומגה 3 נקשרה לשיפור מצב הרוח, שיפור יכולות למידה ותתכן אף השפעה בילדים עם בעיות קשב וריכוז.
טיפים לעידוד ילדים לצריכת דגים:
1. אל תניחו ש"ילדים לא אוהבים דגים". שלבו את הדגים בצורות שונות כחלק מהתפריט המשפחתי ולעיתים תופתעו מליקוקי השפתיים.
2. דגים ניתנים להגשה בצורות שונות. ישנם מתכוני טונה עבור ילדים אפשר להכין קציצות, כחלק מסלט על בסיס מיונז, במשרה (כגון: דג מלוח), או בקופסאות (כגון טונה או סרדינים). אל תגישו לילדים דג שלם - בגלל העיניים וכמובן בגלל העצמות, וגם לא פילה - למרות שהחלק אמור להיות נקי מעצמות הוא עדיין יכול להכיל עצמות.
3. שתפו את הילדים בהכנת הדג - ילדים אוכלים בקלות ובשמחה את מה שהכינו בעצמם. הם יכולים להכין קציצות, להוסיף תבלינים, להוציא את הדג מהקופסא , לערבב אותו בסלט ועוד לפי יכולתם.
4. טונה בקופסא מתאימה במיוחד לילדים היות ואין לה צורה, טעם או ריח של דגים וכמובן, בשל העבודה שאין חשש לעצמות.
5. הטונה בקופסא משתלבת היטב בכל ארוחה. באתר מתכוני טונה יש כמה רעיונות לשילוב הטונה כמנה חלבונית בארוחה חמה: עם פסטה, אורז, חביתות, פשטידות, אך מתאימה כמובן כמנה ראשונית או כתוספת לסלט.
6. טונה מתאימה גם לארוחות ביניים מזינות בתוך כריך לבית הספר בתופסת ירקות או בתוספת קרקרים מקמח מלא בשעות אחר הצהריים.
7. מחקרים מראים שכדי שילד ינסה מאכל חדש עליו להחשף אליו לפעמים 20 פעמים. לכן, לא להתייאש וגם אם הילד לא אוכל, יש להניח בשולחן את הדגים.
8.נקודה חשובה, ואולי "הכי חשובה" - דוגמא אישית היא הדרך הטובה ביותר לגרום לילד לעשות משהו שהיינו רוצים שיעשה. מילים, נדנודים ולחצים - יעשו לרוב בדיוק את ההיפך. בקיצור- איכלו דגים !