כשזוג מתגרש, לעיתים קרובות הוא מפצל לא רק את הרכוש, אלא גם את הילדים. אנו מכירים מקרוב את המונחים משמורת, אך פחות את המונח משמורת משותפת. מדובר בהתפתחות חדשה יחסית, המכוונת לצמצם למינימום את הפגיעה בילדים, שגם כך חווים טראומה בגירושי הוריהם. משמורת משותפת מאפשרת לשני ההורים לגדל את ילדיהם באופן שווה, לא "פעם בשבועיים" ולא "אחר צהריים אחד בחודש". האופציה הזו מעניקה לילדים אפשרות למצוא בית חם אצל שני הוריהם, ובמקביל להמשיך אתם את שגרת חייהם הרגילה. שני ההורים מעורבים בחייהם באופן שוטף וקבוע, הם יכולים להגיע אתם לטקסים, לצאת אתם לטיולים – ובאופן כללי לחוות חיי משפחה תקינים באופן יחסי למרות המשבר.
למה שאם תרצה לוותר על משמורת מלאה?
בעבר כל אמא קיבלה באופן כמעט אוטומטי משמורת מלאה על ילדיה, מה שנקרא משמורת יחידנית. היום כבר מבינים שזו לא האופציה הכי טובה לאף אחד. במשמורת יחידנית כל נטל הגידול נופל על כתפיה של האם. ההתרוצצויות סביב הילדים, החוגים, ההסעות, החברים, שיעורי הבית, אין לה רגע אחד של שקט. בנוסף, למרבה הצער, רוב הנשים עדיין מרוויחות משכורת פחותה מרוב הגברים ואמהות יחידניות נאלצות להתמודד עם קשים כלכליים שגם דמי המזונות לא פותרים. במשמורת משותפת הכל מתחלק חצי בחצי: גם הנטל הנפשי, ההסעות וכו', וגם הנטל הכלכלי.
האם זה פותר את האב מדמי מזונות?
למרות שבאופן רשמי האב עדיין נדרש לשלם את דמי המזונות באופן מלא, הרי שבמשמורת משותפת הילדים מתגוררים אצל אביהם לפרקי זמן לא מבוטלים ולכן הסכומים האלה פוחתים בהתאם.