מצרכים:
- 500 גר' שעועית מעורבת ( לבנה, גדולה, מנומרת )- מושרת במים למשך הלילה
- 4 כפות שמן זית
- 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 5 שיני שום קצוצות
- 3 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 400 גר' עצמות רגל עם מח
- 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
- 2.5 מים או נוזל ירקות או נוזל עוף/ בקר
- 4 עלי דפנה, 3 יח' ציפורן
- מלח, פלפל לבן
- צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מסננים השעועית לאחר שהושרתה היטב במים למשך הלילה ושוטפים.
- מחממים השמן בסיר נירוסטה או סיר יציקת אלומיניום ( עם שכבת טפלון).
- מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים, מוסיפים השום והרסק ומערבבים היטב.
- מוסיפים תוך כדי עירבוב 2 כפיות סוכר להורדת חמיצות הרסק.
- מוסיפים העצמות, השעועית והנוזל ומבשלים למשך 4 שעות.
- מוסיפים התבלינים, מלח, פלפל וטועמים.
- מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה ולחם כפרי משובח.
הערות:
1) מומלץ להוסיף נוזל משובח ( נוזל יסודי של ירקות, בשר או עוף - נוזלים לבנים)
2) אסור להמליח שעועית כי היא מתקשה, תבלינים נוסיף רק לאחר שהשעועית
התרככה לחלוטין.
- 500 גר' שעועית מעורבת ( לבנה, גדולה, מנומרת )- מושרת במים למשך הלילה
- 4 כפות שמן זית
- 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 5 שיני שום קצוצות
- 3 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 400 גר' עצמות רגל עם מח
- 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
- 2.5 מים או נוזל ירקות או נוזל עוף/ בקר
- 4 עלי דפנה, 3 יח' ציפורן
- מלח, פלפל לבן
- צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מסננים השעועית לאחר שהושרתה היטב במים למשך הלילה ושוטפים.
- מחממים השמן בסיר נירוסטה או סיר יציקת אלומיניום ( עם שכבת טפלון).
- מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים, מוסיפים השום והרסק ומערבבים היטב.
- מוסיפים תוך כדי עירבוב 2 כפיות סוכר להורדת חמיצות הרסק.
- מוסיפים העצמות, השעועית והנוזל ומבשלים למשך 4 שעות.
- מוסיפים התבלינים, מלח, פלפל וטועמים.
- מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה ולחם כפרי משובח.
הערות:
1) מומלץ להוסיף נוזל משובח ( נוזל יסודי של ירקות, בשר או עוף - נוזלים לבנים)
2) אסור להמליח שעועית כי היא מתקשה, תבלינים נוסיף רק לאחר שהשעועית
התרככה לחלוטין.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: