מרק תפוחי אדמה
מצרכים:
- 1 ק"ג תפו"א חתוכים לקוביות
- 3 גזרים
- 2 בצלים, 2 קרישות
- 3 גבעולי סלרי
- 50 גר' חמאה
- 1 ליטר מים / נוזל ירקות
- 1 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- מלח, פלפל אגוז מוסקט
- פטרוזיליה קצוצה להגשה
אופן הכנה:
- חותכים את כל הירקות ומאדים בסיר עם החמאה.
- מוסיפים השום וממשיכים לאדות, דואגים שהירקות לא יוזהבו מידי.
- מוסיפים הנוזל ומביאים לרתיחה.
- ממליחים ומפלפלים חלקית.
- לאחר שהירקות ותפו"א התרככו היטב מסננים ( הנוזל משאירים בסיר) וטוחנים.
- מעבירים דרך מסננת דקה המחית חזרה לנוזל החם.
- מרתיחים שנית מוסיפים החלב והשמנת ומשלימים טעם.
- מגישים עם עיטור פטרוזיליה
מצרכים:
- 1 ק"ג תפו"א חתוכים לקוביות
- 3 גזרים
- 2 בצלים, 2 קרישות
- 3 גבעולי סלרי
- 50 גר' חמאה
- 1 ליטר מים / נוזל ירקות
- 1 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- מלח, פלפל אגוז מוסקט
- פטרוזיליה קצוצה להגשה
אופן הכנה:
- חותכים את כל הירקות ומאדים בסיר עם החמאה.
- מוסיפים השום וממשיכים לאדות, דואגים שהירקות לא יוזהבו מידי.
- מוסיפים הנוזל ומביאים לרתיחה.
- ממליחים ומפלפלים חלקית.
- לאחר שהירקות ותפו"א התרככו היטב מסננים ( הנוזל משאירים בסיר) וטוחנים.
- מעבירים דרך מסננת דקה המחית חזרה לנוזל החם.
- מרתיחים שנית מוסיפים החלב והשמנת ומשלימים טעם.
- מגישים עם עיטור פטרוזיליה
שף ויועץ קולינרי. יעוץ לחברות, מסעדות ועסקי מזון.שף פרטי לאירועים בישול פרונטלי מול הקהל.
שף
שף