קישים אישיים במילוי בטטה
חומרים לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח לבן.
- 250 גר' חמאה לחתוכה לקוביות.
- 30 גר' גבינת פרמז'ן.
- 2 ביצים.
- 1.5 כפיות מלח .
- חלב או מים קרים לפי ספיגה.
אופן הכנה:
1) מערבבים באופן ידני או ע"י מיקסר את הקמח והחמאה עד למצב שנוצרים פירורים מן הבצק.
2) מוסיפים בהדרגה את הביצים והמלח.
3) מוסיפים בזילוף איטי את החלב או המים הקרים עד שנוצר כדור בצק.
4) מקמחים משטח שיש ועליו לשים מס' דקות את הבצק.
5) עוטפים את הבצק המגולגל לכדור בניילון ניצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה.
חומרים למילוי:
- 3 בטטות גדולות , מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות.
- 2 כרישות פרוסות דק.
- 100 גר' חמאה.
- 50 גר' גבינת רוקפור חתוכה לקוביות קטנות.
- 100 גר' אגוזי פקאן שבורים גס.
- 1 גביע שמנת מתוקה.
- 1 ביצה.
אופן הכנה:
1. מבשלים הבטטות עד לריכוך מלא.
2. מחממים חמאה בסיר ומטגנים את פרוסות הכרישה לריכוך והזהבה קלה.
3. מוסיפים הבטטות הרכות לסיר, מערבבים היטב ומועכים למחית.
4. מתבלים המילוי במלח , פלפל ואגוז מוסקט.
אופן הכנת הקישים:
1. מגלגלים הבצק על משטח שיש מקומח לעובי של 1/2 ס"מ.
2. יוצרים עיגולים מהבצק ומכניסים בתבנית שקעים משומנת.
3. לכל שקע מכניסים 2 כפיות מהמילוי.
4. מכסים ב 3 כפות שמנת מעורבבת עם ביצה ותבלינים.
5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ 30-35 דקות.
6. מגישים בצלחת צבעונית על מצע עלי בייבי.
חומרים לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח לבן.
- 250 גר' חמאה לחתוכה לקוביות.
- 30 גר' גבינת פרמז'ן.
- 2 ביצים.
- 1.5 כפיות מלח .
- חלב או מים קרים לפי ספיגה.
אופן הכנה:
1) מערבבים באופן ידני או ע"י מיקסר את הקמח והחמאה עד למצב שנוצרים פירורים מן הבצק.
2) מוסיפים בהדרגה את הביצים והמלח.
3) מוסיפים בזילוף איטי את החלב או המים הקרים עד שנוצר כדור בצק.
4) מקמחים משטח שיש ועליו לשים מס' דקות את הבצק.
5) עוטפים את הבצק המגולגל לכדור בניילון ניצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה.
חומרים למילוי:
- 3 בטטות גדולות , מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות.
- 2 כרישות פרוסות דק.
- 100 גר' חמאה.
- 50 גר' גבינת רוקפור חתוכה לקוביות קטנות.
- 100 גר' אגוזי פקאן שבורים גס.
- 1 גביע שמנת מתוקה.
- 1 ביצה.
אופן הכנה:
1. מבשלים הבטטות עד לריכוך מלא.
2. מחממים חמאה בסיר ומטגנים את פרוסות הכרישה לריכוך והזהבה קלה.
3. מוסיפים הבטטות הרכות לסיר, מערבבים היטב ומועכים למחית.
4. מתבלים המילוי במלח , פלפל ואגוז מוסקט.
אופן הכנת הקישים:
1. מגלגלים הבצק על משטח שיש מקומח לעובי של 1/2 ס"מ.
2. יוצרים עיגולים מהבצק ומכניסים בתבנית שקעים משומנת.
3. לכל שקע מכניסים 2 כפיות מהמילוי.
4. מכסים ב 3 כפות שמנת מעורבבת עם ביצה ותבלינים.
5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ 30-35 דקות.
6. מגישים בצלחת צבעונית על מצע עלי בייבי.
שף ויועץ קולינרי. יעוץ לחברות, מסעדות ועסקי מזון.שף פרטי לאירועים בישול פרונטלי מול הקהל.
שף
שף