עובדה בשטח: זה בהחלט נראה פרדוקסאלי שעץ הפך להיות מקור לבנייה בתקופה התעשייתית - במאה ה17 בתי עץ העשויים מקורות עץ (בתים מעץ) היוו בסיס להתפתחות בתים עשויים מלבנים שהיוו בסיס לבתים עשויים בטון. אט אט מיזמים של בניית בתים מלבנים הפכו להיות יותר דומיננטיים בשוק הבנייה וכל מגמת בתי עץ פחתה ונראתה רק בנופי הכפר.
למרות כל זאת, בניית בתים מעץ (בתי עץ) הינה מאד נפוצה ופופולארית מסיבות אסטטיות ואקולוגיות כאחד וכמו כן לאור העובדה כי בניית בתים מעץ הינה פונקציונאלית וקלה ליישום מבחינה טכנולוגית.
קורות עץ הפכו פופולאריים מאד עם השנים בתור חומר לבנייה ולכן אין זה מפליא כי כיום הרכבת בתי עץ טומנת בחובה הרבה יתרונות. מיזמים של בניית בתי עץ הפכו לדבר נגיש וזמין לכולם, ועוד יתרון משמעותי הוא שהרכבת קורות עץ לא לוקחת הרבה זמן.אנשים חששו להשתמש בעץ מפאת התכונות השליליות – שביר, נשרף יותר בקלות ובעל צפיפות חומר נמוכה, כל זה עבר מהעולם הודות לתהליך עיבוד חסין ממים ואמצעים אחרים שהפכו את העץ לחומר חזק, חסין ועמיד.
עם השנים נוצרו והתפתחו שיטות וטכנולוגיות חדשות בכל הקשור לעיבוד עץ מתוך מטרה להפוך אותו לחומר עמיד וחזק לדוגמא עיבוד העץ כולל גם שכבת ווקס המחזקת את החומר וגורמת לו להיות חסין אש.
הסיבה העיקרית של מתנגדים לבניית בתים מעץ היא שבית עשוי מקורות עץ הוא נתון יותר לשריפות, אך הקפדה על תקנים של דרישות לבניה בכל הנוגע לבניית קמינים בתוך הבית יחד עם חישובים של מערכות החשמל הפועלות בבית מובילה להגנה וודאית של בית עץ מפני אש.
חשוב גם לבנות באמצעות קורות עץ עמידים לאש, ישנם תעשיות שבודקות קורות עץ המיועדים לבניית בתי עץ ורואות באיזו טמפרטורה בדיוק הן נשרפות.
אנרגיה תרמית המופקת בקורות עץ היא גבוהה יותר מאנרגיה הנוצרת בבית מבטון או מלבנים. החום בבית עץ נשמר בתוך הבית, מה שגורם לבידוד תרמי מצוין, כמו כן, בתי עץ שומרים הרבה יותר טוב מכל סוג אחר על חום בתקופת החורף ועל קור בתקופת הקיץ.
לסיכום, בניית בתים מעץ הינה אופציה חיה ובועטת בכל הקשור לאלטרנטיבה איכותית של בנייה.