פתיחת מסעדה כרוכה בהרבה דברים כגון קניית או שכירת המקום בו אתם מתכוונים להקים מסעדה, קניית ציוד למסעדות ופרוצדורות ובירוקרטיה כמו פתיחת רישיון עסק ועוד.
ציוד למסעדות וציוד למטבח תעשייתי ניתן לקנות בחנויות המתמחות לכך, ויש הרבה חנויות בשוק שמשווקות ציוד למטבח תעשייתי, מסעדות, מאפיות, קייטרינג ועוד.
ציוד למסעדות ניתן גם להשיג ביד שנייה ובמצב מצוין ועל ידי כך להוריד את עלויות הקניה למסעדה שלכם בצורה מאד משמעותית. ציוד למטבח תעשייתי ניתן גם לרכוש בחנויות חשמל רגילות ולקנות תנור אפיה גדול עם 8 להבות במקום 6 - זאת בהתאם לגודל המסעדה שלכם, כי יש גם מסעדות אינטימיות עם מעט מקומות ישיבה שמומלץ להם לרכוש ציוד למסעדות בחנויות חשמל רגילות – כי אכן זה אפשרי לקנות תנור,טוסטר, מצנם וקומקום בכל מקום עכשיו וגם ברשתות השיווק.
הפרמטרים לקניית ציוד למסעדות הינם רבים – גודל ומידות המסעדה, מה המסעדה אמורה לייצג, איזה אוכל יבושל במסעדה, איך המטבח יהיה בנוי, איזה ציוד למטבח בדיוק דרוש למסעדה כדי שתפקד כראוי, היכן אתם רוצים למקם את המטבח ומה צריך המטבח להכיל. קניות של מקררים, תנורי בישול והקרמה, מדיחי כלים, מטגנים, מערבלי מזון גדולים, מטחנות בשר, מכונות קילוף, מכונות לחיתוך ירקות, מקררים לייצור קוביות קרח, מקררי דלפק ועוד.
שיקולים אילו בקניית ציוד למסעדות צריכים לעמוד בפני אלה המתכננים להקים מסעדה מאפס, רצוי כמובן להתייעץ עם בעלי מקצוע או עם קולגות שפתחו מסעדה באזור בו קניתם את המקום. חשוב אף לציין כי ציוד למטבח תעשייתיים כולל גם קניות של דברים קטנים יותר ממקרר, מקפיא, תנור וכולל תבניות לתנור,סירים, מחבתות, כוסות, כוסות יין, צלחות, סכו"ם, מגרדות, קולפנים, פורסים, מסננות, מטחנות למלח ופלפל, מקצפות, מריות, משטחי חיתוך מעץ או פלסטיק, קערות הגשה וקערות לבישול, מסחטות מיץ, מכונות קפה, כוסות מדידה, מספרים, משחיזים, מטרפות, מלקחיים, בלנדרים, מיקסרים, מעבדי מזון, כלי הגשה ועוד.
לסיכום, לפתוח מסעדה אינה משימה קלה כלל וכלל כי הרשימה בציוד למסעדות רק אורכת – וכפי שציינתי קודם, הכול תלוי במסעדה שאתם מתכוונים לפתוח.