מידע משפטי בנושא כמו פסילה מנהלית אפשר למצוא בשפע ברשת ובעלונים של עורכי דין. כיום לצערנו הרבה אנשים נתפסים נוהגים בעבירות שונות – קלות או חמורות ועל כן נולד הצורך לקבל מידע משפטי מיידי עבור העונשים שהם קבלו מקצין משטרה או מידי בית המשפט.
פסילה מנהלית הינה הטלת עונש מטעם המשטרה, יש לומר כי פסילה מנהלית הינה בעצם פסילת רישיון נהיגה לפרק זמן מסוים, בהתאם לחומרת העבירה שביצע הנהג. לדוגמא במקרה של נהיגה בשכרות, או תחת סמים קשים, הפסילה המנהלית היא חמורה מאד- הנהג יקבל פסילת רישיון נהיגה של מינימום שנתיים ואם זו עבירה שנייה במהלך השנה שאותו נהג נתפס תחת נהיגה בשכרות – פסילה מנהלית זו עולה לארבע שנים.
יש לציין כי גם בנושא של נהיגה בשכרות בית המשפט מחמיר מאד ואף דורש לעיתים עונש של שנתיים מאסר או מאסר על תנאי עם קנס גבוה מאד. מידע משפטי שנשאל רבות באתרים, הוא סמכות פסילה מנהלית של שוטר : יש בסמכות קצין משטרה בדרגת פקח לפסול רישיון נהיגה של נהג בפסילה מנהלית. אך אם שוטר נהיה עד לעבירת תנועה שנעשתה על ידי נהג (כמו לדוגמא של נהיגה בשכרות בשעות הלילה) יכול הוא לקחת את רישיון הנהיגה של הנהג באותו רגע ולהחליף אותו באישור תנועה זמני, כמו כן חייב אותו נהג להגיע לתחנת המשטרה הקרובה תוך שלושה ימים אחרי התאונה ולטעון את גרסתו.
אם אותו נהג לא התייצב בתחנת המשטרה, אזי מוסמך קצין המשטרה לשלול את רישיון הנהיגה פסילה מנהלית אוטומטית. חשוב לציין לכל מי שמחפש מידע משפטי בנושא כי בתי משפט נוהגים מאד בחומרה לאילו שנוהגים בעת שקיבלו פסילה מנהלית. זו עבירה רצינית על החוק ובית המשפט ינקוט באמצעים כבדים. תקופת פסילה מנהלית הינה ביחס לעבירה שביצע אותו נהג (שוב אתן כדוגמא את עבירת נהיגה בשכרות, הנחשבת לבין החמורות ביותר שבין עבירות התנועה). יש פסילה מנהלית של 30 יום בהתאם לעבירות קלות יותר בהן לא נרשם נזק כלשהו לרכוש או לגוף. פסילה מנהלית בת 60 יום מיועדת לאותם עברייני נהיגה שלא גרמו להריגה, אלא לפגיעה ונזק לרכוש ולפצועים בשטח התאונה.
לסיכום, אין להקל בעונשים שניתנים על עברייני תנועה, במיוחד אילו אשמים בנהיגה בשכרות, שמקבלים פסילה מנהלית לזמן ארוך מאד.