ליפתן טעים ומיוחד עם פירות יבשים, תבלינים מיוחדים ויין. מתאים לטו' בישבט ולא רק.
מצרכים:
500 גר' תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים
1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)
1 מקל קינמון
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
1)מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, מניחים לספיגת המים לשעה, מסננים מהמים.
2)יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הוניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.
3)מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים, מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.
4)מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים לספיגת טעמים עד לצינון.
5)שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
פרפה תות שדה
מצרכים:
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר (
1/2 ק"ג תותים
מיץ מחצי לימון
כף ליקר - גראנד מריה ( וניתן להחליף בכל ליקר אחר)
1 שמנת מתוקה ( 250 מל')
הכנה
שמים החלמונים והסוכר בקערת מקסר ומקציפים עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.
לוקחים את התערובת וממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות מעל סיר גדול עם מים רותחים(אמבט כפול), ומצננים.
לוקחים את התותים ומניחים 6 תותים בצד. את השאר מרסקים במעבד מזון למחית חלקה. לכשתערובת החלמונים התקררה מכניסים פנימה את רסק התות.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. ומקפלים בזהירות לתערובת הקרה. התערבות חייבת להיות קרה!!! אחרת השמנת תתפרק.
לוקחים תבנית אינגליש קייק עוטפים בניילון ניצמד יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים להקפאה 12 שעות .
לוקחים את 6 התותים שהותרנו חוצים אותם ומניחים סביב הפרפה כך שיווצרו 12 פרוסות.
המתכון הבסיסי זהה בכל האופציות וניתן להחליף התותים לכל פרי אחר.
מצרכים:
500 גר' תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים
1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)
1 מקל קינמון
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
1)מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, מניחים לספיגת המים לשעה, מסננים מהמים.
2)יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הוניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.
3)מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים, מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.
4)מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים לספיגת טעמים עד לצינון.
5)שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
פרפה תות שדה
מצרכים:
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר (
1/2 ק"ג תותים
מיץ מחצי לימון
כף ליקר - גראנד מריה ( וניתן להחליף בכל ליקר אחר)
1 שמנת מתוקה ( 250 מל')
הכנה
שמים החלמונים והסוכר בקערת מקסר ומקציפים עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.
לוקחים את התערובת וממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות מעל סיר גדול עם מים רותחים(אמבט כפול), ומצננים.
לוקחים את התותים ומניחים 6 תותים בצד. את השאר מרסקים במעבד מזון למחית חלקה. לכשתערובת החלמונים התקררה מכניסים פנימה את רסק התות.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. ומקפלים בזהירות לתערובת הקרה. התערבות חייבת להיות קרה!!! אחרת השמנת תתפרק.
לוקחים תבנית אינגליש קייק עוטפים בניילון ניצמד יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים להקפאה 12 שעות .
לוקחים את 6 התותים שהותרנו חוצים אותם ומניחים סביב הפרפה כך שיווצרו 12 פרוסות.
המתכון הבסיסי זהה בכל האופציות וניתן להחליף התותים לכל פרי אחר.