עוגת גבינה
החומרים:
½ 3 כוסות קמח
½ שקית שמרית או ½ קובית שמרים
2 ביצים
½ כוס סוכר חום או לבן
קורט מלח
כ- ½ כוס חלב או מים פושרים
50 גר' חמאה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות שמן
מלית:
250 גר' גבינה לבנה 9%
250 גר גבינה לבנה כחושה
50 גר' חמאה
½ 1 כוסות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
½ כפית תמצית רום
3 ביצים
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
½ חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כוס צימוקים
1 חלמון ביצה למריחה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת מערבל: ביצים, סוכר,מלח מוסיפים בהדרגה חלב, שמן , חמאה, מיץ וקליפת לימון ומערבבים היטב
.מוסיפים לתערובת את הקמח, השמרים, לשים מספר דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הנתק מהדפנות
משהים בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח. דוחסים באגרוף את הבצק התפוח ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
מרדדים את אחד החלקים לעלה בעובי של כ- ½ ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית ואת שוליה.
את יתרת הבצק מחלקים ל- 9 חלקים וצרים מהם רצועות דקיקות בקוטר ½ ס"מ.
מ- 3 רצועות קולעים צמה.
אופן הכנת המלית:
מכניסים לקערה גבינה, חמאה, סוכר,סוכר וניל, תמצית רום ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את הביצים ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
שופכים את המלית על תחתית הבצק. מסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב על המלית ומעטרים עם הצמה את שולי התבנית. מורחים את הרצועות והצמה בחלמון ביצה.
אופים בתנור מחומם מראש לחם בינוני כ- 40 דקות
החומרים:
½ 3 כוסות קמח
½ שקית שמרית או ½ קובית שמרים
2 ביצים
½ כוס סוכר חום או לבן
קורט מלח
כ- ½ כוס חלב או מים פושרים
50 גר' חמאה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות שמן
מלית:
250 גר' גבינה לבנה 9%
250 גר גבינה לבנה כחושה
50 גר' חמאה
½ 1 כוסות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
½ כפית תמצית רום
3 ביצים
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
½ חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כוס צימוקים
1 חלמון ביצה למריחה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת מערבל: ביצים, סוכר,מלח מוסיפים בהדרגה חלב, שמן , חמאה, מיץ וקליפת לימון ומערבבים היטב
.מוסיפים לתערובת את הקמח, השמרים, לשים מספר דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הנתק מהדפנות
משהים בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח. דוחסים באגרוף את הבצק התפוח ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
מרדדים את אחד החלקים לעלה בעובי של כ- ½ ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית ואת שוליה.
את יתרת הבצק מחלקים ל- 9 חלקים וצרים מהם רצועות דקיקות בקוטר ½ ס"מ.
מ- 3 רצועות קולעים צמה.
אופן הכנת המלית:
מכניסים לקערה גבינה, חמאה, סוכר,סוכר וניל, תמצית רום ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את הביצים ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
שופכים את המלית על תחתית הבצק. מסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב על המלית ומעטרים עם הצמה את שולי התבנית. מורחים את הרצועות והצמה בחלמון ביצה.
אופים בתנור מחומם מראש לחם בינוני כ- 40 דקות