סנייה עגל וכבש
חומרים:
- 1 ק"ג בשר עגל טחון+ 200 גר' בשר כבש טחון מעורבבים יחד.
- 1 כרישה קצוצה.
- 2 בצלים סגולים קצוץ דק.
- 1 בצל לבן גדול קצוץ דק.
- 2 כפיות שום כתוש.
- 2 כפות טחינה גולמית משובחת .
- 1 כף בהרט.
- מעט אגוז מוסקט מגורד.
- מלח, פלפל שחור.
- מעט קינמון.
- 3 כפות שמן קנולה + 1 כף שמן זית.
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנה:
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל והשום.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים על אש גבוהה מס' דקות.
- מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים כף טחינה, את התבלינים השונים, וכף פטרוזיליה.
- מעבירים הסינייה לכלי הגשה, מזלפים מלמעלה מעט מהטחינה
הגולמית ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
הטיפ של דוד:
* נתח בשר בקר או כבש לטחינה רצוי שיהיה משויש בשומן, כך
התבשיל יהיה עסיסי בזמן ההגשה. ( נתחים מתאימים צלעות, כתף, חזה)
חומרים:
- 1 ק"ג בשר עגל טחון+ 200 גר' בשר כבש טחון מעורבבים יחד.
- 1 כרישה קצוצה.
- 2 בצלים סגולים קצוץ דק.
- 1 בצל לבן גדול קצוץ דק.
- 2 כפיות שום כתוש.
- 2 כפות טחינה גולמית משובחת .
- 1 כף בהרט.
- מעט אגוז מוסקט מגורד.
- מלח, פלפל שחור.
- מעט קינמון.
- 3 כפות שמן קנולה + 1 כף שמן זית.
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
אופן הכנה:
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל והשום.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים על אש גבוהה מס' דקות.
- מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים כף טחינה, את התבלינים השונים, וכף פטרוזיליה.
- מעבירים הסינייה לכלי הגשה, מזלפים מלמעלה מעט מהטחינה
הגולמית ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
הטיפ של דוד:
* נתח בשר בקר או כבש לטחינה רצוי שיהיה משויש בשומן, כך
התבשיל יהיה עסיסי בזמן ההגשה. ( נתחים מתאימים צלעות, כתף, חזה)