סטייק אנטריקוט במעטפת, בצק עלים ופטריות
חומרים:
1 ק"ג בצק עלים
4 נתחי סטייק אנטרקוט דפוקים בפטיש שניצל.
10 יח' פיטריות טריות
4 כפות צ'ילי מתוק
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף סויה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית שום כתוש
1 כפית תרכיז רימונים טריים
עלי בזיליקום קצוצים
אופן הכנה:
1) מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב עם התבלינים ומשרים בו את נתחי האנטרקוט, הפטריות שקצצנו והבזיליקום.
2) פורסים את בצק העלים וחותכים כחצי ממנו.
3) לרוחב הבצק מניחים שני נתחי סטייק אחד ליד השני ומעליהם את הפטריות.
4) מגלגלים לרולדה וסוגרים אותה בקצוות.
5) מניחים הרולדה בתבנית עם נייר אפיה כאשר התפר כלפי מטה.
6) חורצים ברולדה חריצים אלכסונים על מנת שהאפייה תהיה אחידה.
7) אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות 35-40 דקות.
8) כאשר המאפה מוכן ( ניתן לדעת לפי הצבע) מוציאים, מחכים 10 דקות, פורסים ומגישים בצלחת שטוחה יפה.
הטיפ של דוד:
* על אותו בסיס אפשר לעשות מילויים שונים לבצק העלים:
1) גבינות שונות ותרד.
2) תפו"א וטונה.
3) סלמון ובולגרית.
4) חצילים מטוגנים וחזה עוף טחון.
.... ועוד, ועוד, ועוד לפי הדמיון....
חומרים:
1 ק"ג בצק עלים
4 נתחי סטייק אנטרקוט דפוקים בפטיש שניצל.
10 יח' פיטריות טריות
4 כפות צ'ילי מתוק
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף סויה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית שום כתוש
1 כפית תרכיז רימונים טריים
עלי בזיליקום קצוצים
אופן הכנה:
1) מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב עם התבלינים ומשרים בו את נתחי האנטרקוט, הפטריות שקצצנו והבזיליקום.
2) פורסים את בצק העלים וחותכים כחצי ממנו.
3) לרוחב הבצק מניחים שני נתחי סטייק אחד ליד השני ומעליהם את הפטריות.
4) מגלגלים לרולדה וסוגרים אותה בקצוות.
5) מניחים הרולדה בתבנית עם נייר אפיה כאשר התפר כלפי מטה.
6) חורצים ברולדה חריצים אלכסונים על מנת שהאפייה תהיה אחידה.
7) אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות 35-40 דקות.
8) כאשר המאפה מוכן ( ניתן לדעת לפי הצבע) מוציאים, מחכים 10 דקות, פורסים ומגישים בצלחת שטוחה יפה.
הטיפ של דוד:
* על אותו בסיס אפשר לעשות מילויים שונים לבצק העלים:
1) גבינות שונות ותרד.
2) תפו"א וטונה.
3) סלמון ובולגרית.
4) חצילים מטוגנים וחזה עוף טחון.
.... ועוד, ועוד, ועוד לפי הדמיון....