פטה כפרי בסגנון צרפתי
מנה ראשונה
מצרכים:
1 בשר עגל טחון
200 גרם כבד עגל טרי טחון
200 גרם כבד עוף טחון
200 גרם שומן אווז טחון
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה
2 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוץ
2 כרישות קצוץ
200 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
2 כפיות מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
מעט פלפל אנגלי ומוסקט טחון
מעט ברנדי
אופן ההכנה
מערבבים את כל הבשרים הטחונים ( כולל השומן) ושמים בקערה.
מטגנים בשומן ( מרגרינה או חמאה) את כל ירקות השורש השום,והאווז המעושן ומוסיפים
לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים את העישה לתבנית טרין מחרס או תבנית אינגליש קייק משומנת ומכסים ברדיד אלומיניום או מיכסה מתאים.
מחוררים את המכסה כדי שיצאו האדים ואופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות כשעה וחצי
מוצאים מהתנור מצננים ולאחר יום במקרר מגישים פרוס דק בליווי לחם כפרי וסלט ירוק קטן.
מנה ראשונה
מצרכים:
1 בשר עגל טחון
200 גרם כבד עגל טרי טחון
200 גרם כבד עוף טחון
200 גרם שומן אווז טחון
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה
2 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוץ
2 כרישות קצוץ
200 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
2 כפיות מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
מעט פלפל אנגלי ומוסקט טחון
מעט ברנדי
אופן ההכנה
מערבבים את כל הבשרים הטחונים ( כולל השומן) ושמים בקערה.
מטגנים בשומן ( מרגרינה או חמאה) את כל ירקות השורש השום,והאווז המעושן ומוסיפים
לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים את העישה לתבנית טרין מחרס או תבנית אינגליש קייק משומנת ומכסים ברדיד אלומיניום או מיכסה מתאים.
מחוררים את המכסה כדי שיצאו האדים ואופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות כשעה וחצי
מוצאים מהתנור מצננים ולאחר יום במקרר מגישים פרוס דק בליווי לחם כפרי וסלט ירוק קטן.