פסטת פטריות ושמנת
חומרים:
1/2 ק"ג פסטה פנה
2 סלסלה פטריות שמפיניון
7 יח' זוקיני חתוך לרצועות
3 שיני שום כתוש
50 גר' חמאה או שמן זית
2 שמנת עמידה 38% שומן
1/2 כוס יין לבן
חבילת פרמז'ן מגורדת
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורד
1 כוס עשבי תיבול קצוצים ( אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה)
אופן הכנה:
1. ממסים חמאה ומטגנים את הזוקיני ,הפטריות והשום ( מוסיפים עוד חמאה עם המחבת התייבשה משומן).
2. מוסיפים 3/4 מכמות היין ומביאים לרתיחה, מצמצמים את הנוזלים.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים תיבול חלקי בתבליני הרוטב ומוסיפים חצי מכמות הפרמז'ן.
5. מבשלים במשך 15 דקות על להבה נמוכה ומערבבים מדי פעם.
6. מוסיפים את יתרת הפרמז'ן, את עשבי התיבול , מערבבים , טועמים ומשפרים תיבול.
7. מכינים הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומערבבים עם הרוטב.
חומרים:
1/2 ק"ג פסטה פנה
2 סלסלה פטריות שמפיניון
7 יח' זוקיני חתוך לרצועות
3 שיני שום כתוש
50 גר' חמאה או שמן זית
2 שמנת עמידה 38% שומן
1/2 כוס יין לבן
חבילת פרמז'ן מגורדת
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורד
1 כוס עשבי תיבול קצוצים ( אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה)
אופן הכנה:
1. ממסים חמאה ומטגנים את הזוקיני ,הפטריות והשום ( מוסיפים עוד חמאה עם המחבת התייבשה משומן).
2. מוסיפים 3/4 מכמות היין ומביאים לרתיחה, מצמצמים את הנוזלים.
3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים תיבול חלקי בתבליני הרוטב ומוסיפים חצי מכמות הפרמז'ן.
5. מבשלים במשך 15 דקות על להבה נמוכה ומערבבים מדי פעם.
6. מוסיפים את יתרת הפרמז'ן, את עשבי התיבול , מערבבים , טועמים ומשפרים תיבול.
7. מכינים הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומערבבים עם הרוטב.