השימוש הרפואי בדם חבל הטבור מושיט תקווה לחולים
במשך עשרת השנים האחרונות שימור דם טבורי הופך להיות חלק מהטיפולים הרפואיים המוצלחים. הדם הטבורי משמש לא רק לריפוי סוגי סרטן שונים, אלא גם המחקר מתקדם עם גילויים חדשים שמוכיחים כי הדם הטבורי יכול לחדש איברים, לרפא סכרת ואנמיה חרמשית.
דם חבל הטבור אשר נלקח מיד בתום הלידה עשיר בתאי גזע שניתן לשמר אותם ולהשתמש בהם לפי הצורך כדי לטפל בבעיות גנטיות והמטופויטיות שונות.
מספיק שמנת דם טבורי שנלקחת מתוך בנק דם טבורי אחת מתאימה וההשתלה מבוצעת כהלכה, גם אם לא כל תסמיני המחלה טופלו, מצבו של המטופל יהיה טוב יותר מאשר לפני ההשתלה.
מבחינה אתית השימוש בדם חבל הטבור בטוח מכיוון שהמדענים לא מזיקים לעובר כדי להפיק את תאי הגזע. עד לשנת 1992 בה פבלו רובינשטיין הקפיא לראשונה את הדם הטבורי, הדם הזה נחשב לפסולת ביולוגית. ניתוק חבל הטבור לא גורמת שום נזק ליילוד. מיד לאחר ניתוק חבל הטבור הדם ממנו נאסף ומוקפא.
חשוב מאוד כי האנשים שמשמרים את דם טבורי יבדילו בין בנקי הדם הציבוריים לבין הפרטיים. הבנקים הפרטיים שיקבלו את הדם הטבורי ישמרו אותו עבור התינוק. זה לעולם לא ישמש למטרות מחקר. זה עולה למשפחה סביב 2000 $ יחד עם דמי שימור דם טבורי שנתיים. לעומת זאת, רוב הבנקים הציבוריים לא גובים כל תשלום, ומנת הדם הטבורי שניתנת לבנק הציבורי מוגדרת כתרומה. בתור תרומה, הדם הטבורי יכול לשמש לצרכי המחקר או להינתן לאדם שתהיה לו התאמה גנטית. המנה לא תישמר עבור התורם.
כאן בקליבלנד היולדות יכולות לתרום את דם טבורי של תינוקיהן לבנק דם טבורי של קליבלנד (Cleveland Cord Blood Center). המרכז אוסף את המנות מבתי החולים של פיירביו ושל הילקרסט, בתי היולדות הגדולים בקליבלנד.
כיום קיים חוק הנקרא חוק אוהיו 102 שהוצע על ידי סנטור אוהיו טוד בוק. החוק התקבל במשרד הבריאות של אוהיו ולפיו חייב משרד הבריאות למקם מידע כתוב עבור שימור ותרומה של הדם הטבורי באתר שלו. כמו כן, משרד הבריאות מחייב את אנשי המקצוע ברפואה לספק מידע בנושא לנשים הרות.