ירקות אנטי פסטי
מצרכים:
- 3 בטטות בינוניות
- 3 בצלים סגולים
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 3 קישואים או זוקיני
- 2 חצילים
- עלי רוזמרין וטימין טריים
- 5 שיני שום טריים
- רבע כוס שמן זית
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את כל הירקות.
2. חותכים את כל הירקות לאצבעות עבות ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
3. את הבצל חותכים לרבעים עם הקליפה.
4. קוצצים עשבי התיבול ומפזרים מעל הירקות.
5. מתבלים בשמן זית , מלח גס ופלפל שחור גרוס.
6. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ- 35 דקות או שהירקות התרככו והושחמו קלות.
7. מסדרים בצלחת הגשה לבנה את הירקות בקבוצות ומקשטים בעשבי תיבול.
הטיפים של דוד:
? ניתן להוסיף בזמן התיבול 3 כפיות חומץ בלסאמי שיוסיף נכוח וטעם מיוחד.
? מומלץ להגיש בטמפ' החדר.
סלט עגבניות, לימונים כבושים ונענע
מצרכים:
? 5 עגבניות
? 1/2 בצל אדום
? 1 צרור נענע טרייה
? 2 כפות לימונים כבושים קצוצים
? 1 כף חומץ בלסאמי
? 3 כפות שמן זית
? מלח, פלפל
אופן הכנה:
חותכים העגבנייה לקוביות קטנות, מוסיפים הבצל הקצוץ, הלימונים והתבלינים ומגישים.
ניתן להוסיף קוביות גבינה בולגרית או בייבי מוצרלה לסלט.
להכנת הלימונים הכבושים:
חותכים 5 לימונים לפרוסות דקות, מעבירים לקערה ומפזרים מלח גס ( 3 כפות).
לאחר יום מתבלים בכפית פפריקה חריפה, כף פפריקה מתוקה, כפית שום כתוש,
כפית פלפל שחור גרוס, כף עשבי תיבול מיובשים ( אורגנו, פטרוזיליה, נענע)
מעבירים לצינצנת סטרילית ומכסים בשמן רגיל. מוכן אחרי שבוע.
מצרכים:
- 3 בטטות בינוניות
- 3 בצלים סגולים
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 3 קישואים או זוקיני
- 2 חצילים
- עלי רוזמרין וטימין טריים
- 5 שיני שום טריים
- רבע כוס שמן זית
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את כל הירקות.
2. חותכים את כל הירקות לאצבעות עבות ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
3. את הבצל חותכים לרבעים עם הקליפה.
4. קוצצים עשבי התיבול ומפזרים מעל הירקות.
5. מתבלים בשמן זית , מלח גס ופלפל שחור גרוס.
6. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ- 35 דקות או שהירקות התרככו והושחמו קלות.
7. מסדרים בצלחת הגשה לבנה את הירקות בקבוצות ומקשטים בעשבי תיבול.
הטיפים של דוד:
? ניתן להוסיף בזמן התיבול 3 כפיות חומץ בלסאמי שיוסיף נכוח וטעם מיוחד.
? מומלץ להגיש בטמפ' החדר.
סלט עגבניות, לימונים כבושים ונענע
מצרכים:
? 5 עגבניות
? 1/2 בצל אדום
? 1 צרור נענע טרייה
? 2 כפות לימונים כבושים קצוצים
? 1 כף חומץ בלסאמי
? 3 כפות שמן זית
? מלח, פלפל
אופן הכנה:
חותכים העגבנייה לקוביות קטנות, מוסיפים הבצל הקצוץ, הלימונים והתבלינים ומגישים.
ניתן להוסיף קוביות גבינה בולגרית או בייבי מוצרלה לסלט.
להכנת הלימונים הכבושים:
חותכים 5 לימונים לפרוסות דקות, מעבירים לקערה ומפזרים מלח גס ( 3 כפות).
לאחר יום מתבלים בכפית פפריקה חריפה, כף פפריקה מתוקה, כפית שום כתוש,
כפית פלפל שחור גרוס, כף עשבי תיבול מיובשים ( אורגנו, פטרוזיליה, נענע)
מעבירים לצינצנת סטרילית ומכסים בשמן רגיל. מוכן אחרי שבוע.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: