פסטו
עלי הבזיליקום עשירים בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, בויטמין A , בויטמין K, ברזל ומגנזיום.השום עשיר במגוון תרכובות גופרית רבות עוצמה שמהוות נשק יעיל למלחמה בטרשת העורקים ולהקטנת הסיכון להתקפי לב ושבץ מוחי, הוא מכיל גם תרכובות נוגדות דלקת ובנוסף, עשיר בסלניום, נוגד חמצון חשוב וויטמין B6. שמן הזית עשיר בחומצות שומן שמומלצות לבריאותנו.
מצרכים:
עלי בזיליקום מ 2 צרורות גדולים
1/2-1/4 ראש שום ( תלוי בחריפות שרוצים)
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
50 גר' גבינה בולגרית או חופן גבינת פרמזן מגוררת
50 גר' צנוברים או אגוזי מלך
אופן הכנה:
מכניסים לקערת מעבד מזון את : עלי הבזיליקום ללא הגבעולים והפרחים, את שיני השום הקלופות, שמן זית, את הגבינה , ואגוזים אם רוצים. מרסקים הכל לממרח, מאחסנים בצנצנת סגורה כשבוע במקרר.
http://www.meravdiet.co.il דיאטנית קלינית מוסמכת מטעם משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית BSc בהצטיינות מהפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. עובדת מאז 2005 כדיאטנית קלינית במסגרות של בתי חולים ( הלל יפה ובלינסון ) ומרפאות נוער ומבוגרים בכללית (מינהלת שרון) , בנוסף מנחה סדנאות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל. מתמחה בטיפול לירידה במשקל בנוער , נשים וגברים. מטפלת בנשים הריוניות, וכן בירידה במשקל לאחר לידה וגם כאשר מניקים, בקליניקה הפרטית שלי בהוד השרון גם התינוקות מתקבלים בברכה...