אורז חגיגי בזעפרן, שקדים מולבנים, צימוקים ומשמשים מיובשים
מצרכים:
- 1 כף שמן רגיל
- 1 כוס אורז
- מס' חוטים של זעפרן
- 3 כפות צמוקים
- 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
- 3 כפות משמשים מיובשים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 גזר קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- שן שום קצוצה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
1) בסיר מתאים מחממים השמן ומוסיפים האורז ושאר המצרכים.
2) מערבבים היטב ומטגנים על אש בינונית מס' דקות עד שהאורז מלבין וממש חם.
3) מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
4) מערבבים וטועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
5) מכסים ומאדים על אש קטנה 20 דקות, מכבים ומחכים עוד 10 דקות ואז מגישים.
מצרכים:
- 1 כף שמן רגיל
- 1 כוס אורז
- מס' חוטים של זעפרן
- 3 כפות צמוקים
- 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
- 3 כפות משמשים מיובשים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 גזר קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- שן שום קצוצה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
1) בסיר מתאים מחממים השמן ומוסיפים האורז ושאר המצרכים.
2) מערבבים היטב ומטגנים על אש בינונית מס' דקות עד שהאורז מלבין וממש חם.
3) מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
4) מערבבים וטועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.
5) מכסים ומאדים על אש קטנה 20 דקות, מכבים ומחכים עוד 10 דקות ואז מגישים.