נזיד תפו"א בהל וכמון נוסח הודי
מצרכים:
3 תפו"א
200 גר' פטריות שמפיניון
200 גר' פטריות פורטובלו
3 גזרים
5 שיני שום
1 שורש זנגביל קלוף
5 כפות שמן קנולה
1/2 כפית כורכום
1 כפית זרעי כמון
2 תרמילי הל שלמים
1 כפית כמון טחון
1 כוס מים
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחון
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית גראם מסאלה
1 כף כוסברה טרייה
אופן ההכנה:
מבשלים תפו"א בקליפתם עד לריכוך חלקי, מצננים, קולפים וחותכים לקוביות.
קולפים הגזר וקוצצים דק, פורסים הפטריות.
טוחנים הזנגוויל והשום עם מעט מים במעבד מזון למשחה חלקה.
מחממים השמן בסיר מתאים ומוסיפים זרעי הכמון וההל ומטגנים מס' שניות.
מוסיפים לסיר העגבניות, הגזר, משחת הזנגוויל, הכמון והכוסברה הטחונים ומערבבים.
מוסיפים אבקת הצ'לי, גרם מסאלה והפטריות וממשיכים לערבב.
מוסיפים כוס מים ,תפו"א והמלח ומבשלים כ 15 דקות על אש קטנה.
טועמים ומשלימים טעם, מסמיכים הרוטב ומגישים כאשר הכוסברה מפוזרת מלמעלה.
מצרכים:
3 תפו"א
200 גר' פטריות שמפיניון
200 גר' פטריות פורטובלו
3 גזרים
5 שיני שום
1 שורש זנגביל קלוף
5 כפות שמן קנולה
1/2 כפית כורכום
1 כפית זרעי כמון
2 תרמילי הל שלמים
1 כפית כמון טחון
1 כוס מים
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחון
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית גראם מסאלה
1 כף כוסברה טרייה
אופן ההכנה:
מבשלים תפו"א בקליפתם עד לריכוך חלקי, מצננים, קולפים וחותכים לקוביות.
קולפים הגזר וקוצצים דק, פורסים הפטריות.
טוחנים הזנגוויל והשום עם מעט מים במעבד מזון למשחה חלקה.
מחממים השמן בסיר מתאים ומוסיפים זרעי הכמון וההל ומטגנים מס' שניות.
מוסיפים לסיר העגבניות, הגזר, משחת הזנגוויל, הכמון והכוסברה הטחונים ומערבבים.
מוסיפים אבקת הצ'לי, גרם מסאלה והפטריות וממשיכים לערבב.
מוסיפים כוס מים ,תפו"א והמלח ומבשלים כ 15 דקות על אש קטנה.
טועמים ומשלימים טעם, מסמיכים הרוטב ומגישים כאשר הכוסברה מפוזרת מלמעלה.
שף ויועץ קולינרי. יעוץ לחברות, מסעדות ועסקי מזון.שף פרטי לאירועים בישול פרונטלי מול הקהל.
שף
שף