סלט קינואה חם
כשר, בריא, זול, קל להכנה, ניתן לחימום, פרווה, מהיר להכנה
מאת דוד גול, שואו שף
מצרכים לארבע מנות:
1 כוס קינואה
1 בצל קצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות
4 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
2 עגבניות קצוצות ( ללא הזרעים)
1 כף עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפות בזיליקום קצוץ
7 יח' פטריות פורטובלו
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
טגן את הבצל הקצוץ, גזר ושום בסיר עם מעט שמן. הוסף הקינואה והמשך לערבב.
הוסף 2 כוסות מים , תבל במלח, פלפל הבא לרתיחה וכסה במכסה. בשל למשך 20 דקות על אש נמוכה, לאחר כבה והשאר כך למשך עוד 10 דקות. העבר הקינואה החמה לקערה והוסף זיתים קצוצים, עגבניות ועגבניות מיובשות קצוצות, בזיליקום קצוץ. טגן פטריות הפורטובלו במחבט חמה עם מעט שמן זית מספר דקות והוסף לקערה. הוסף מלח פלפל לפי הטעם והגש חם.
כשר, בריא, זול, קל להכנה, ניתן לחימום, פרווה, מהיר להכנה
מאת דוד גול, שואו שף
מצרכים לארבע מנות:
1 כוס קינואה
1 בצל קצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות
4 כפות זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
2 עגבניות קצוצות ( ללא הזרעים)
1 כף עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפות בזיליקום קצוץ
7 יח' פטריות פורטובלו
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
טגן את הבצל הקצוץ, גזר ושום בסיר עם מעט שמן. הוסף הקינואה והמשך לערבב.
הוסף 2 כוסות מים , תבל במלח, פלפל הבא לרתיחה וכסה במכסה. בשל למשך 20 דקות על אש נמוכה, לאחר כבה והשאר כך למשך עוד 10 דקות. העבר הקינואה החמה לקערה והוסף זיתים קצוצים, עגבניות ועגבניות מיובשות קצוצות, בזיליקום קצוץ. טגן פטריות הפורטובלו במחבט חמה עם מעט שמן זית מספר דקות והוסף לקערה. הוסף מלח פלפל לפי הטעם והגש חם.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: