דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


נוזלים יסודיים (צירים) 

מאת    [ 16/04/2007 ]

מילים במאמר: 320   [ נצפה 4690 פעמים ]

נוזלים יסודיים (צירים)

במטבח הטוב והקלאסי אין מבשלים במים פשוטים, אלה במים שוסיפו להם, תוך כדי בישול ממושך חומרי מזון שנותנים לנוזל טעם וחוזק.
כל נוזל שנכין מיועד למטרה מסוימת והכוונה שאנו נישתמש בו כדי להכין מרק או תבשיל, להוסיף אותו לבשר, ירק או דג.
הבישול הטוב הינו הבישול הטבעי וחומרי המזון צריכים גם אחרי הבישול או צליה בעלי טעם אפייני וטבעי.אופן הכנת הנוזל הבסיסי הינו פשוט ביותר וע"י הכנתו נשבח את המאכל ונשתמש בו כתחליף לאבקות המרק בעלות טעם הלווי.

אפשר לחלק את הנוזלים לשתי קבוצות: נוזלים לבנים ונוזלים חומים.
- תפקידם של הנוזלים הלבנים הינו למרקים לבנים, רטבים לבנים, בישול בהיר של בשר עוף, דגים או ירק, כבש ועוד.

- מטרתם של הנוזלים החומים לשימוש לבשר, דגים, עוף וירקות חומים.

להלן מס' נקודות שאנו צריכים לדעת להכנת נוזלים, מרקים ותבשילים:
1) לפני שמוסיפים תבלינים לתבשיל יש צורך לטעום אותו, גם אם אנו בטוחים שאין במאכל תבלינים.
2) יש צורך לבדוק ולטעום את התבלינים לפני שמוסיפים אותם כדי למנוע טעויות.
3) אסור להשלים טעם בתחילת הבישול מפני שהתבשיל, מרק, מאכל מצטמצם בבישול ארוך וכך גם יתרכז התבלין. צריך להוסיף תבלינים בסוף הבישול, שכן אין אפשרות להסיר עודף מלח, פלפל או כל תבלין אחר.
4) הבישול יתבצע כבישול איטי ככל שאפשר על אש נמוכה שכן בישול מהיר וחזק אינו משפר התבשיל.
5) בבישול נוזלים או מרקים אסור להשתמש בירקות שעלולים להשפיע על טעם הנוזל או המרק (לדוגמא - כרוב, פלפל אדום, הרבה סלרי).
6) אסור להשתמש בירקות כהים שעלולים להשפיע על הצבע הרצוי ( סלק, עגבניות,תרד).
7) אין להשתמש בירקות וחומרי מזון שעלולים להתפורר ולהעכיר הנוזל או המרק ( תפו"א, קישואים גדולים).
8) רצוי במשך כל הבישול לכפות ולהוציא את השומן שצף למעלה .
9) לאחר סיום הציר מרק צח יש לסננו דרך בד נקי ולהרתיח שנית כדי למנוע מהציר שיחמיץ במהירות.
10) כל מצרך מבושל יש צורך לצנן היטב לפני שנכניס למקרר.
11)הנוזל הוא היסוד לבישול הטוב והמשובח ולכן יש להתמסר באופן מיוחד ובאהבה להכנתו והתוצאה תהיה התבשיל

שף ויועץ קולינרי. יעוץ לחברות, מסעדות ועסקי מזון.שף פרטי לאירועים בישול פרונטלי מול הקהל.
 
שף פרטי



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב