להלן סוגי הרטבים השונים שנכין מהרוטב ההרוטב היסודי החום ( Sauce demiglace):
- Sauce piquante - מוסיפים לרוטב החום תרכיז מחומץ בין יין לבן, פלפל שחור גרוס, עלי דפנה, ציפורן.
מסננים ומוסיפים רצועות מלפפון חמוץ , צלפים ועשבי תיבול ( פטרוזיליה, עירית )
מתאים לבשר כבוש וללשון.
- Sauce robert - מוסיפים תרכיז מיין לבן , בצל קצוץ , עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, חומץ בין יין לבן.
מסננים ומוסיפים חרדל ופטרוזיליה קצוצה.
מתאים לבשר לבן קלוי.
- Sauce charcuti'ere - כמו Sauce robert רק מוסיפים רצועות מלפפונים חמוצים.
מתאים לבשר כבוש, לשון וצלי בקר.
- Sauce diable - מוסיפים תרכיז של יין לבן, פלפל חריף, קוניאק ופטרוזיליה
מתאים לבשר ועופות צלויים.
- Sauce zingara - מוסיפים עגבניות קצוצות ( מקולפות ומגולענות), רצועות בשר כבוש, וקוביות לשון כבוש,
פטריות כמהין קצוצות דק, יין ופפריקה חריפה.
מתאים למנות בשר בטיגון מהיר ( סטייקים) או מנות גריל.
- Sauce champignons - מוסיפים בצל מאודה, עם פטריות שמפיניון, עגבניות קצוצות, יין לבן ופטרוזיליה.
מתאים לכל סוגי הבשר.
- Sauce p'erigord - מוסיפים תמצית מפטריות כמהין ויין מדרה וכמהין קצוץ בהגשה.
מתאים לכבד אווז ומנות בשר מטוגנות ( פילה בקר, סינטה, אנטריקות)
- Sauce italienne - מוסיפים רכז עגבניות, מחית פטריות, רצועות בשר כבוש, פטרוזיליה ועגבניות קצוצות.
- Sauce oignons - מוסיפים הרבה בצל קצוץ מאודה, יין לבן ותמצית בשר.
מתאים צלי בקר ובשר מאודה.
? Sauce bordelaise - מוסיפים תרכיז יין אדום, פלפל שחור גרוס, טימין, שום, עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל.
לאחר הסינון מוסיפים מח עצמות, מיץ לימון, קוניאק ופפריקה.
מתאים לבשר בקר מטוגן, בשר על הגריל
- Sauce bourgignonne - מוסיפים תרכיז מיין אדום, בצל, שום, פלפל, פטרוזיליה ופטריות, מסננים.
מתאים לצלי בקר וביצה עלומה.
- Sauce mad'ere - מוסיפים יין מדרה או יין הדומה לטעמו.
מתאים לכל סוגי הבקר, לשון וכבוש.
- Sauce africaine - מוסיפים בצל מאודה, יין מלגה, ופפריקה חריפה.
מתאים לבשר מטוגן ובשר על הגריל.
- Sauce bigarade - מוסיפים פרוסות מקליפות תפוזים ולימונים חלוטים, קצוצים ומבושלים ביין אדום
ורוטב חום מברווזים.
רוטב זה מיוחד לברווזים.
- Sauce piquante - מוסיפים לרוטב החום תרכיז מחומץ בין יין לבן, פלפל שחור גרוס, עלי דפנה, ציפורן.
מסננים ומוסיפים רצועות מלפפון חמוץ , צלפים ועשבי תיבול ( פטרוזיליה, עירית )
מתאים לבשר כבוש וללשון.
- Sauce robert - מוסיפים תרכיז מיין לבן , בצל קצוץ , עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, חומץ בין יין לבן.
מסננים ומוסיפים חרדל ופטרוזיליה קצוצה.
מתאים לבשר לבן קלוי.
- Sauce charcuti'ere - כמו Sauce robert רק מוסיפים רצועות מלפפונים חמוצים.
מתאים לבשר כבוש, לשון וצלי בקר.
- Sauce diable - מוסיפים תרכיז של יין לבן, פלפל חריף, קוניאק ופטרוזיליה
מתאים לבשר ועופות צלויים.
- Sauce zingara - מוסיפים עגבניות קצוצות ( מקולפות ומגולענות), רצועות בשר כבוש, וקוביות לשון כבוש,
פטריות כמהין קצוצות דק, יין ופפריקה חריפה.
מתאים למנות בשר בטיגון מהיר ( סטייקים) או מנות גריל.
- Sauce champignons - מוסיפים בצל מאודה, עם פטריות שמפיניון, עגבניות קצוצות, יין לבן ופטרוזיליה.
מתאים לכל סוגי הבשר.
- Sauce p'erigord - מוסיפים תמצית מפטריות כמהין ויין מדרה וכמהין קצוץ בהגשה.
מתאים לכבד אווז ומנות בשר מטוגנות ( פילה בקר, סינטה, אנטריקות)
- Sauce italienne - מוסיפים רכז עגבניות, מחית פטריות, רצועות בשר כבוש, פטרוזיליה ועגבניות קצוצות.
- Sauce oignons - מוסיפים הרבה בצל קצוץ מאודה, יין לבן ותמצית בשר.
מתאים צלי בקר ובשר מאודה.
? Sauce bordelaise - מוסיפים תרכיז יין אדום, פלפל שחור גרוס, טימין, שום, עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל.
לאחר הסינון מוסיפים מח עצמות, מיץ לימון, קוניאק ופפריקה.
מתאים לבשר בקר מטוגן, בשר על הגריל
- Sauce bourgignonne - מוסיפים תרכיז מיין אדום, בצל, שום, פלפל, פטרוזיליה ופטריות, מסננים.
מתאים לצלי בקר וביצה עלומה.
- Sauce mad'ere - מוסיפים יין מדרה או יין הדומה לטעמו.
מתאים לכל סוגי הבקר, לשון וכבוש.
- Sauce africaine - מוסיפים בצל מאודה, יין מלגה, ופפריקה חריפה.
מתאים לבשר מטוגן ובשר על הגריל.
- Sauce bigarade - מוסיפים פרוסות מקליפות תפוזים ולימונים חלוטים, קצוצים ומבושלים ביין אדום
ורוטב חום מברווזים.
רוטב זה מיוחד לברווזים.