דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


רוטבים לבנים יסודיים ( רוטבים בסיסיים לדגים, ירקות, עוף ובשר) 

מאת    [ 17/04/2007 ]

מילים במאמר: 524   [ נצפה 10680 פעמים ]

רוטבים לבנים יסודיים ( רוטבים בסיסיים לדגים, ירקות, עוף ובשר)

רוטבים אלה מעודנים יותר ומיועדים למנות עשויות בשיטות מעודנות ( בישול, אידוי ועוד), בדרך כלל נישתמש ברוטב לבן לירקות, דגים, עוף ומנות בקר מבושלות.
הרוטבים הלבנים הבסיסיים מבוססים על שני דברים:
1) הנוזל הטוב צריך להיות טבעי ומבוסס על החומר שאנו רוצים להגיש עם הרוטב.
2) היסוד השני הינו רביכה לבנה שמקשרת את הרוטב.

רוטב לבן בסיסי של ירקות ( רוטב בשאמל)- Sauce b'echamel
היסוד לרוטב קלאסי הינו נוזל ירקות מעורב עם חלב או רק חלב, רביכה לבנה ותבלינים.
אופן ההכנה:
1) מכינים רביכה - על 1 ליטר נוזל מטגנים טיגון עדין 80 גר' שומן ( חמאה) עם 100 גר' קמח בלי שתקבל הרביכה צבע.
2) מוסיפים הנוזל ומערבבים טוב עד שהכל חלק וללא גושים.
3) מוסיפים בצל משובץ ציפורן ועלי דפנה ( Oignon piqu'e).
4) מוסיפים התבלינים הבאים: מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט.
5) מבשלים לאחר הרתיחה על אש קטנה 1/2 שעה.
6) מסננים דרך בד סינון, משלימים טעם ומקררים.
7) ניתן לטפטף מעט שמן כדי למנוע קרום ( איך שיורד מהאש).
? הנוזל היסודי יכול להיות כללי ממס' סוגי ירקות, או מסוג ירק אחד ( לרטבים ספציפים לירק ספציפי).
? מומלץ להשלים רוטב הבאשמל בשמנת ומעט אגוז מוסקאט.

רוטב לבן יסודי - Sauce velout'e
המושג Velout'e הוא מושג כללי לנוזל יסודי לבן ורביכה לבנה. הנוזל יכול להשתנות והוא שקובע את טעם הרוטב ואת שמו.
אופן ההכנה:
1) מכינים רביכה לבנה מבלי שתקבל.
2) מוסיפים לרביכה נוזל יסודי לבן מתאים ( פי 6 מכמות הרביכה ), מערבבים היטב עד שחלק וללא גושים.
3) טועמים ומתבלים, מוסיפים בצל משובץ בעלי דפנה וציפורן, מבשלים על אש קטנה.
4) מסננים דרך בד סינון, משלימים הטעם ומטפטפים שומן למניעת הווצרות קרום.
?כמו שנכתב ניתן להכיו מכל נוזל רוטב מתאים:
- מנוזל בקר - רוטב יסודי לבן של בקר - Velout'e de boeuf
- מנוזל עגל - רוטב יסודי לבן של עגל - Velout'e de veau
- מנוזל עוף - רוטב יסודי לבן של עוף - Velout'e de volaille
- מנוזל כבש- רוטב יסודי לבן של כבש - Velout'e de gibier
- מנוזל דגים- רוטב יסודי לבן של דגים - velout'e de poisson


רטבים לבנים - השלמות
כל הרטבים הלבנים הכתובים לעיל הם רטבים יסודיים. כדי להגיע לרוטב לבן מושלם, צריך להוסיף טעם וחבור ולהגיש עם המנה.
ההשלמה תעשה ע"י הוספת שני דברים:
1) תרכיז יין לבן לשיפור הטעם - Reduction
2) חיבור Liaison ( חלמוני בצים) להעשרת הטעם.

Sauce allemande - רוטב לבן בקר / עגל מושלם בתוספת מוסקט, מי פטריות וחמאה.
Sauce supr'eme - רוטב לבן מושלם של עוף בתוספת פפריקה חריפה וחמאה ( מרגרינה בטעם חמאה).
Sauce vin blanc - רוטב לבן מושלם של דגים.


רוטב הולנדי - Sauce hollandaise
רוטב עדין, מיוחד ויוקרתי מהמטבח הצרפתי הקלאסי, מתאים לירקות מלכותיים כגון אספרגוס או דגים מאודים ( דניס).
הרוטב דורש הכנה זהירה, כי הוא חיבור של חלמונים ושומן בחימום תמידי באמבט מים חמים. צריכים לדאוג לחום שיהיה כ 45 מעלות, חימום יתר יגרום להתפרקות פתאומית של החומרים שברוטב.
אופן ההכנה:
אל אש נמוכה אל אדים טורפים 10 חלמונים עם 200 גרם תרכיז עד שנקשר כמו קרם. מורידים מהאש ומוסיפים 200 גר' חמאה רכה. מוסיפים מהחמאה מעט, מעט וטורפים יחד. מכינים הרוטב זמן קצר לפני השימוש.





שף ויועץ קולינרי. יעוץ לחברות, מסעדות ועסקי מזון.שף פרטי לאירועים בישול פרונטלי מול הקהל.
שף



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב