דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מרקים 

מאת    [ 17/04/2007 ]

מילים במאמר: 403   [ נצפה 8770 פעמים ]

מרקים מתחלקים לשתי קבוצות: מרקים צחים ומרקים מעובים.
מרקים מיוחדים, לאומיים, מחיתיים, ירקות, קרם, פירות, דגים וחלביים הינם מרקים מעובים

מרקים צחים: עוף, אטריות, ביצים, מזוקק ( צלול) , מזוקק ( כפול)
מרקים מעובים: 1) מיוחדים: שורשים, סרטנים, זנב שור ועוד.
2) לאומי: בצל, תירס, מינסטרונה, דגים.
3) מחיתיים: שעועית, תירס, עדשים, אפונה, תרד, ברוקולי, קישואים, תפו"א.
4) ירקות: ירקות, קישואים.
5) קרם: פטריות, עגבניות, דגים, תרד, ברוקולי, אספרגוס.


מרק מזוקק ( צלול)- concom'e- קונסומה
חומרים:
500 גרם בשר טחון רזה, ללא שומן
350 גרם ירקות שורש קצוצים או טחונים גס.
קרח לקירור הבשר.
4 חלבונים
2.5 ליטר נוזל יסודי לבן

אופן ההכנה:
מקררים הנוזל לחום שפתיים. בנפרד מערבבים תערובת הבשר, הירקות והקרח ומכניסים למקרר ל1/2 שעה.
כעבור 1/2 שעה מוסיפים לתערובת החלבונים, מערבבים היטב ויוצקים התערובת הניקראת קלריפקסיון ( חומרי קשירה וזיקוק)
לתוך הנוזל הפושר, טורפים היטב עם מטרפה ומרימים הלהבה לחום גבוה.
מערבבים עם כף עץ את התערובת עד שהמירקם התקשה וצף כלפי מעלה.
בעזרת מצקת נפתח כיס באמצע התערובת המוקשת בכדי לתת לאדים וללחצים לצאת החוצה, יש להוריד האש למינימום ולהמנע
מרתיחה עד גמר בישול המרק.
לאחר כשעה יש להעביר הנוזל הצח דרך החור שעשינו דרך בד סינון ומסננת.
את התערובת נזרוק ונשתמש רק בנוזל הצח.
יש להרתיח שנית המרק. אין להוסיף למרק חומרים ותוספות שיכולים להעכיר אותו.
שם המרק נקרא לפי התוספת שבאה איתו: קונסומו אטריות, ירקות, כופתאות ועוד.
קונסומה כפול- כמות הבשר כפולה מהכמות הרגילה.
קונסומה ניתן להגיש גם קר.
קונסומה עושים רק מנוזל לבן או ממרק צח.


מרקים מחיתיים
מרקים אלה מתחלקים לפי שלושה סוגי סוגי מחית:
1) מרק מחיתי מקטניות. 2) מרק מחיתי מירקות. 3) מרק מחיתי כאשר חומר ההסמכה הוא עמילן.
אופן הכנה למרק מחיתי ( כללי):
חומר עיקרי ( ירקות או קטניות או ירק עשיר בעמילן), מבשלים או מאדים החומר בנוזל.
לאחר ריכוך מסננים ומפרידים מהנוזל.
מועכים החומר. מוסיפים הנוזל לחומר מערבבים היטב, מרתיחים ומשלימים טעם, מקשטים ומגישים.

מרקי קרם קטיפתיים - Potages cre'me
אלה מרקים סמיכים בעלי טעם דומיננטי. את הסמיכות מקבל המרק מהוספת רביחה. מרק קרם מורכב מרביחה, נוזל בעל טעם בסיסי חזק, חלב וליאוזון ( שמנת וחלמונים)
מתכון יסוד למרק קרם
מצרכים:
80 גרם חמאה
100 גרם קמח
2 ליטר נוזל
1/2 ליטר חלב
1 כוס שמנת
2 חלמונים
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
ממיסים השומן, מוסיפים הקמח ומכינים רביחה.
פותחים הרביחה בעזרת הנוזל הקר, מרתיחים, מקפים, מתבלים תיבול חלקי ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
מוסיפים חלב ומבשלים עוד 1/4 שעה. טועמים ומשלימים טעם, מוסיפים ליאוזן מקשטים ומגישים.


שף ויועץ קולינרי. יעוץ לחברות, מסעדות ועסקי מזון.שף פרטי לאירועים בישול פרונטלי מול הקהל.

שף



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב