תזונה נכונה, לאכול נכון לאכול בריא
בשנים האחרונות חלה תפנית בחשיבה על תזונת האדם, התפנית הינה גלובאלית וגם בארצנו היא באה לידי ביטוי.
אם בארצות הברית מולדת המזון המהיר ( פאסט פוד/ ג'אנק פוד) הגיע למימדי ענק אחוז האנשים הסובלים
מהשמנת יתר, ומכל המחלות הנילוות לה, אנו גם הזדנבנו אחריהם.
היום חברות מזון ענקיות כגון מקדונלד כבר מוסיפים בתפריטיהם ובמסע הפירסום שלהם מנות בריאותיות שונות.
מה שחשוב שהמהפכה הגיע גם אלינו אם בפסטיבלי אוכל שונים, תוכניות בישול מתאימות על האוכל הבריאותי ועוד.
כיום ידוע לנו שמזון המחיל חומרים משמרים, כימיכאלים שונים וצבעי מאכל גורם עם השנים למחלות שונות והעדר
מרכיבים טבעיים- מנרלים, ויטמינים ועוד גורם להחלשת הגוף.
המצאות הנתרן ( סודיום ) במאכלים ממשפחת המזון המהירומאכלים רבים אחרים מסוכן אף הוא וגורם לעליית לחץ הדם.
ישנם רבים שלא מודעים למצב זה ויכולים לשפר מצבםע"י תזונה נכונה.
מומלץ לסובלים מלחץ דם להמעיט בשימוש במלח, ואם כבר עדיף לתבל ברוטב סויה.
כמו שאמרנו הרבה תלוי בתזונת האדם, ע"י תזונה נכונה ניתן לשפר ולשמר מצב בריאותי תקין לאורך שנים ולהיפך.
מומלץ לאכול מזון שלא עובד אלה שנישמר במצבו הטבעי שכן נישמרים בו כל הויטמינים ומינרלים. כמו כן נשמר האיזון הטבעי בין פרוטאינים, פחממות ושומנים.
מומלץ לאכול ולהוסיף למזון קיטניות ודגנים שונות שבהם נמצאים חומצות אמיניות הנחוצות לאדם:
שומשום, סויה,קינואה,נבט חיטה, אורז חום ועוד.
מומלץ להכין מאכל שיכיל פרטאינים שונים ( קיטניות ודגנים יחד כגון מג'אדרה).
מומלץ לגוון כמה שיותר בארוחות אוכל טבעי ולא משומר, מעובד, קפוא וכדומה.
לאכול הרבה ירקות טריים מכל הצבעים ( עדיפות לאורגני - ללא ריסוס והורמונים).
כמו כן להמעיט בסוכרים ואם כבר להשתמש בממתיקים טבעיים - דבש טבעי, מולסה סוכר חום וכדומה.
נשתמש במזון לא מלוטש ולא מעובד: אורז מלא, חיטה, וכו'.
עדיפות לתבל האוכל או במעט מלח ים טבעי או סויה במקום המלח הרגיל.
בשנים האחרונות חלה תפנית בחשיבה על תזונת האדם, התפנית הינה גלובאלית וגם בארצנו היא באה לידי ביטוי.
אם בארצות הברית מולדת המזון המהיר ( פאסט פוד/ ג'אנק פוד) הגיע למימדי ענק אחוז האנשים הסובלים
מהשמנת יתר, ומכל המחלות הנילוות לה, אנו גם הזדנבנו אחריהם.
היום חברות מזון ענקיות כגון מקדונלד כבר מוסיפים בתפריטיהם ובמסע הפירסום שלהם מנות בריאותיות שונות.
מה שחשוב שהמהפכה הגיע גם אלינו אם בפסטיבלי אוכל שונים, תוכניות בישול מתאימות על האוכל הבריאותי ועוד.
כיום ידוע לנו שמזון המחיל חומרים משמרים, כימיכאלים שונים וצבעי מאכל גורם עם השנים למחלות שונות והעדר
מרכיבים טבעיים- מנרלים, ויטמינים ועוד גורם להחלשת הגוף.
המצאות הנתרן ( סודיום ) במאכלים ממשפחת המזון המהירומאכלים רבים אחרים מסוכן אף הוא וגורם לעליית לחץ הדם.
ישנם רבים שלא מודעים למצב זה ויכולים לשפר מצבםע"י תזונה נכונה.
מומלץ לסובלים מלחץ דם להמעיט בשימוש במלח, ואם כבר עדיף לתבל ברוטב סויה.
כמו שאמרנו הרבה תלוי בתזונת האדם, ע"י תזונה נכונה ניתן לשפר ולשמר מצב בריאותי תקין לאורך שנים ולהיפך.
מומלץ לאכול מזון שלא עובד אלה שנישמר במצבו הטבעי שכן נישמרים בו כל הויטמינים ומינרלים. כמו כן נשמר האיזון הטבעי בין פרוטאינים, פחממות ושומנים.
מומלץ לאכול ולהוסיף למזון קיטניות ודגנים שונות שבהם נמצאים חומצות אמיניות הנחוצות לאדם:
שומשום, סויה,קינואה,נבט חיטה, אורז חום ועוד.
מומלץ להכין מאכל שיכיל פרטאינים שונים ( קיטניות ודגנים יחד כגון מג'אדרה).
מומלץ לגוון כמה שיותר בארוחות אוכל טבעי ולא משומר, מעובד, קפוא וכדומה.
לאכול הרבה ירקות טריים מכל הצבעים ( עדיפות לאורגני - ללא ריסוס והורמונים).
כמו כן להמעיט בסוכרים ואם כבר להשתמש בממתיקים טבעיים - דבש טבעי, מולסה סוכר חום וכדומה.
נשתמש במזון לא מלוטש ולא מעובד: אורז מלא, חיטה, וכו'.
עדיפות לתבל האוכל או במעט מלח ים טבעי או סויה במקום המלח הרגיל.