אחד המנהגים שממשיך ומלווה חתונות בכל העולם הוא מנהג פריסת עוגת החתונה בתום החופה וחלוקתה לכל אורחי החתונה. הסיבות לקיומו של טקס זה רבות (על כל במאמר נפרד). איך לפרוס את עוגת החתונה? פריסת העוגה היא מיומנות נרכשת, אלא שלרובנו אין יותר מהזדמנות אחת לנסות ולפרוס את העוגה... למה זה כל כך חשוב? כיוון שאם לא פורסים את העוגה בדרך הנכונה, מהר מאוד היא תראה נורא ולא תוכלו להגיש אותה לאורחים שלכם. להלן הסבר קצר על הדרך המומלצת לפריסת עוגות חתונה בעלות צורות שונות. פריסת עוגה עגולה, עוגת פרח ועוגת משושה: סמנו נקודת התחלה, כ-5 ס"מ מהקצה החיצוני של העוגה, פנימה, ובצעו חתך עגול סביב כל העוגה, במקביל לקו החיצוני של העוגה. כך שתתקבל טבעת. פרסו את הטבעת שיצרתם ברוחב של כ-2.5-3 ס"מ, סביב-סביב. המשיכו כך ביצירת טבעות ופריסתן עד שתגיעו למרכז העוגה אותו ניתן לחתוך לארבעה רבעים או לשמיניות, תלוי בגודלן. פריסת עוגה בצורת ריבוע, לב או אליפסה : חתכו את העוגה לחצי, לאורך. חתכו כל מחצית לשניים או לשלושה חלקים בהתאם לגודל העוגה, כך שרוחב כל פס שחתכתם יהיה כ-5 ס"מ. פרסו כל פס לחתיכות אישיות ברוחב של כ-2.5-3 ס"מ. פריסת עוגה שצורתה שונה ומיוחדת בהחלט מורכבת יותר, אך אם תצמדו לכללים שהצעתי תעמדו במשימה בכבוד וכל האורחים ייהנו מטעימה מהעוגה שלכם.
שרון פלד, "אשת הסוכר", בעלת עשר שנות ניסיון בעבודה עם בצק סוכר ועיצוב עוגות, החלה את דרכה בעיצוב עוגת כלה לקרובת משפחה, כמתנת חתונה. זאת לאחר שהיא עצמה התקשתה למצוא עוגת כלה שתממש את חלומה... הידע והניסיון האמנותי של שרון בא לידי ביטוי ביכולות המיוחדות שלה בעבודתה. שרון עושה שימוש בטכניקות אמנותיות שונות בעיצוב ועיטור העוגות, העוגיות והסוכריות היוצאות תחת ידיה. את התוצאה ניתן לראות בכל אחת מעוגותיה המעוצבות ובכל יצירה מתוקה שהיא מכינה ומעצבת.
http://www.thecake.co.il
http://www.thecake.co.il