קיימת מוסכמה שלפיה מצבי חוסר נוחות בחיים דוחפים לשינוי. אפילו התיאוריה הדרוויניסטית גורסת שהאורגניזם מתאים את עצמו למצבים המשתנים על מנת לשרוד.
כדי שנוכל להשתנות בעקבות שינוי הנסיבות, נדרשת יכולת הסתגלות. המשמעות היא שלא נהייה בהתנגדות למצב החדש אלא שנקבל את הנסיבות המשתנות ונשתנה בהתאם.
אלא שלעיתים שינוי הנסיבות יוצר התנגדות למציאות, ואנשים מוצאים עצמם בקונפליקט איתו. הסימנים הראשונים לאותו קונפליקט הן המחשבות השליליות המייצרות רגשות ותחושות שליליות.
יש להבין שהמציאות המשתנה היא עובדה שאיננה בשליטה שלנו וכדי שנוכל להתאים עצמנו אליה, חייבים לקבלה. ההבנה מתחילה מזיהוי של הרגשות השליליים שיש להם ביטוי מוחשי בהלך הרוח שלנו ובאותן תחושות של כעס, רוגז ותסכול שניתן לחוש ממש בגוף הפיסי שלנו.
אחרי הזיהוי נדרשת ההבנה שכל התחושות והרגשות השליליים מקורן מאי קבלת המציאות כפי שהיא.
השליליות שלנו לא נגרמת כתוצאה מהאירוע אלא כתוצאה מהתגובה שלנו לאירוע. זה יכול להישמע קצת מפתיע, אך יחד עם זאת אם נבחן את הסיטואציה במבט על, נראה שבכל התרחשות יש אנשים המגיבים לאירוע מתוך שליליות ויש כאלה שזורמים עם המצב.
מכאן שהשליליות איננה תוצאה ישירה של ההתרחשות אלא תוצאה של תגובת האדם להתרחשות.
אנשים נוטים להאשים את הנסיבות בתוצאות שלהם: המשבר הכלכלי, המזל, תנאי פתיחה לא טובים, סביבה לא מקדמת או שהם מאשימים את זולתם ביחס לא נכון: הוא אמר לי... וזה פוגע. הוא עשה לי....וזה היה לא צודק ועוד כהנה וכהנה.
יש לזכור שההשפעה של כל מה שנאמר עלינו תלוי בתגובה שלנו לסיטואציה.
אפשר למנות דוגמאות רבות לאנשים שבחרו להתמודד עם סיטואציות מאתגרות והגיעו להישגים יוצאי דופן. די אם נזכיר את הפיזיקאי סטיבן הוקינג שגדל עד גיל 20 כאדם בריא לחלוטין וחלה במחלת "לו גריג" שגרמה לו לשיתוק מוחלט. הרופאים ניבאו לו שימות תוך שנתיים עקב מחלתו. במהלך חייו, לא רק שהפריך את תחזיות רופאיו והוא עדיין חי איתנו כשהוא כבר מעל גיל 60 אלא גם הצליח להיות החוקר המוביל בתחומו עם הישגים מרשימים והעמיד משפחה וילדים למרות מגבלותיו הגופניות. במהלך חייו הוא איבד את יכולת התנועה שלו לחלוטין. איבד את קולו ונאלץ להשתמש בסינטיסייזר המופעל ע"י מצמוץ עיניו, כדי לתקשר עם הסביבה. למרות האתגרים החוזרים והנשנים שאיתם התמודד,הוא בחר בכל פעם מחדש להיות המוביל ולא הקורבן לנסיבות.
כל מי שקרא את ספריו או שמע הרצאה מפיו יכול להתרשם מחוש ההומור והאופטימיות שלו.
אימוץ הגישה שאני הוא האדון לרגשותיי ויש לי את הכוח לבחור את תגובתי לסיטואציה שם אותי בעמדה של שולט ולא קורבן הנסיבות.
כשאני הוא השולט אזי גם אני יכול לבחור את הדרך הנכונה להגיב וקבלת ההחלטות שלי היא במיטבה.
בסדנאות שאני עורך, המבוססות על מתודולוגיית ה -NLP אני מלמד כיצד להפעיל את הגישה הלכה למעשה ומלמד כלים שבהם אנחנו יכולים להשתמש כדי לשנות את הלך הרוח שלנו ולהפוך למנהיגים ולא למובלים בכל סיטואציה.