האם כל אחסון אתרים כרוך בתשלום? למי מתאים אחסון אתרים שיתופי? מהו שרת ייעודי מנוהל?
כל מי שעוסק בעיצוב, בנייה וקידום אתרים מתעסק בין היתר גם באחסון אתרים. כאשר אדם מעוניין להקים אתר, עליו למצוא שרת בו יוכל לאחסן אתר זה.
כיום קיימים ארבעה סוגי אחסון אתרים:
ראשית, קיימת אופציית אחסון אתרים בחינם אך האופציות המתלוות לאחסון מסוג זה הן בסיסיות ומצומצמות. אפשרות זו מתאימה בדרך כלל למי שמעוניין להקים אתר אישי קטן ללא שאיפות להגיע לתעבורה גבוהה (למשל, בלוג). ניתן לקבל כתובת רשת ייחודית וארוכה או לחלופין סאב דומיין בתוך הדומיין הכללי.
החסרונות הגדולים באחסון אתרים מסוג זה הוא טראפיק נמוך, מעט שטח אחסון, יכולות מוגבלות בשימוש שפות רשתיות, מחסור בסטטיסטיקות, דוא"ל ומסדי נתונים.
האופציה השנייה הינה אחסון אתרים שיתופי. מדובר בצורת האחסון הפופולרית ביותר ברשת ומיועדת בעיקר לבעלי אתרים עסקיים, מכיוון שהם לא זקוקים למגוון האפליקציות הקיימות בשרתים יעודיים והעלות שלהם הרבה יותר נמוכה ומשתלמת.
באחסון אתרים מסוג זה ניתן לאחסן יותר מחשבון אחד על שרת מסוים, ניתן להשתמש בשפות צד רשת, בדוא"ל וניתן אף להגדיל את התעבורה ושטח האחסון.
הבא בתור הוא שרת ייעודי לא מנוהל. אחסון אתרים מסוג זה מתאים לבעלי אתרים שחשוב להם הטראפיק באתר, שטח האחסון ואפליקציות מתקדמות.
הבעיה באחסון אתרים מסוג זה היא העובדה שעל הבעלים של האתר לנהל את השרת באופן עצמאי, כך שאם אין לו מספיק ידע טכני, יהיה עליו לעבור לשרת ייעודי מנוהל.
לבסוף, בראש הפירמידה עומד שרת ייעודי מנוהל. הוא מתאים לאנשים שחשובות להם אפליקציות מתקדמות בשרת, שטח אחסון גבוה ותעבורה ושרוצים מינימום התעסקות עצמאית עם האתר. באחסון אתרים מסוג זה, מתלווה לבעל האתר צוות טכני המייעל את פעילות האתר. העלות של אחסון אתרים נקבעת על פי ההשקעה שהוא מצריך במסגרת התמיכה הטכנית.