כשמדובר באחסון אתרים, החינם עולה הכי ביוקר. רובנו יודעים שמה שמגיע אלינו לגמרי בחינם, יעלה לנו הרבה יותר בהמשך וכך גם בתחום אחסון אתרים.
כיצד פועלת שיטת אחסון אתרים בחינם?
כידוע, יש מעט מאוד פילנטרופים שמוכנים לתת בלי לקבל בחזרה. מה בעצם מקבלים ספקי אחסון בחינם בתמורה לאחסון אתרים? כסף מפרסומות. זאת אומרת, שבתוך האתר שאותו אתם מאחסנים בספק משולבות פרסומות במגוון צורות (פריימים, פופ-אפים ועוד). בעל האתר לרוב אינו מודע לכך שהאתר שלו מהווה פלטפורמה לפרסומות ואם האתר שלו אינו מספק די כניסות לאותן פרסומות, הרי שהוא הופך ללא רווחי לאותו ספק אחסון, מה שעלול להוביל בסופו של דבר למחיקת האתר ללא כל הודעה מוקדמת.
אחסון אתרים בחינם מול אחסון אתרים בתשלום – שמיים וארץ?
בהחלט. ראשית, מכיוון שלספקי אחסון אתרים בחינם יש שליטה מלאה על הפרסומות שאותן הם מעוניינים לשלב ולבעל האתר לא. חלק מספקי אחסון אתרים אלו מהווים מטרד עבור הגולש בשל הפרסומות ולכן מלכתחילה, לאתר המאוחסן בספק זה אין יותר מדי סיכוי להצלחה.
שנית, ספקי אחסון אתרים בחינם לרוב מגבילים את השימוש בשפות צד רשת, מה שהופך את השימוש באתר ללוקה בחסר. כמו כן, לרוב באחסון אתרים בחינם ישנה הגבלה במקום ובתעבורה החודשית אותה ניתן לנצל.
שלישית, בספקי אחסון אתרים בחינם כתובת האתר תחייב אותך להכיל את הדומיין הראשי של הספק ותהפוך את הכתובת לארוכה ולא נוחה לשימוש.
רביעית, ספקי אחסון אתרים בתשלום מאפשרים לבעל האתר להשתמש באפליקציות מתקדמות כמו סקריפטים בהתאמה אישית, מחוללי טפסים ועוד, מה שלא ניתן למצוא בספקים חינמיים.
לבסוף, אם יש לך בעיה כלשהי, סביר להניח שלא יהיה לך למי לפנות בספקי אחסון אתרים בחינם. לעומת זאת, בספקים לאחסון אתרים בתשלום תמיד יהיה מי שיעזור ובמקרה הצורך (נפילת שרתים, למשל), יהיה גם מי שיפצה כספית.
פשרה? לא באחסון אתרים!