בעמל רב הקמתם מסעדה, בית קפה או פאב. השקעתם בעיצוב, השקעתם ציוד למסעדות, שכרתם את כוח האדם הטוב ביותר שיכולים הייתם למצוא ועכשיו אתם מצפים שהכול ילך חלק. אבל לפעמים דברים הולכים חלק מדי. כמעט תאונות מתרחשות מדי יום, כאשר צוות המטבח מחליק על הרצפה המושקעת, צליל כוסות נוקשות זו בזו נשמע כשהברמן מחליק על רצפת הבאר ואולי גרוע מכול – האורחים נכנסים מן הרחוב בחורף, ומיד מחליקים באי יציבות על המרצפות הממורקות. גם אם ב-99.9% מהמקרים, ה"כמעט תאונות" הללו מסתיימות בשלום, ה-0.1% הנותר יכול לגרום מספיק בעיות ועוגמת נפש מיותרת. כיוון שמניעת החלקה היא כה פשוטה וזולה, אין היגיון לנסות להחליק את הנושא הצידה.
חברת קצב היא החברה המובילה בישראל בהתאמת פתרונות מניעת החלקה, כחלק מן ציוד למסעדות, למלתחות ובריכות ואפילו למפעלים ולחדרים נקיים. החברה מתמחה בייצור משטחי כניסה למבנים, בולמי נפילה ומשטחים מונעי החלקה. מוצרי החברה איכותיים ביותר ועמידים לאורך זמן. כמו כן, מספקת החברה שירותי ייעוץ לעסקים לאיתור בעיות בטיחותיות פוטנציאליות והתאמת אמצעי מניעה למניעת החלקה ותאונות עבודה.
ציוד למסעדות ומניעת החלקה בבר
ברים ופאבים, מטבעם, מועדים במיוחד לתאונות עבודה הנוגעות להחלקה ולחתכים. הסיבה לכך שהם מכילים כלי זכוכית רבים, כגון בקבוקים וכוסות, מלאים בנוזלים (גם לקרח שמור "מקום של כבוד" בתאונות החלקה רבות). בנוסף, בארים, פאבים ומועדונים מאופיינים בסכנה נוספת הנובעת מכך שברמנים וברמניות פועלים לרוב בתנאי תאורה קשים, כגון חושך ותאורה צבעונית ומרצדת המקשים על אומדן מרחקים ועל הבחנה במכשולים.
כמו כן, בשל היקף העבודה בשעות העומס, לא אחת נשפכים או ניתזים נוזלים על רצפת הבאר. השילוב של לכלוך מנעלי העובדים ומן הרצפה עם הנוזלים השונים שנשפכים עם התנועה הרבה בשטח מצומצם, הופכת את הנוזלים, עד מהרה, לבוץ חלקלק. לכך מצטרף החושך אשר לא מאפשר לעובדי הבאר להבחין בשלוליות, והרי מתכון בטוח להחלקה. במקרים קלים, הסיפור ייגמר בשבירת כוס משקה. במקרים אחרים, יכול העובד הצולל אל הרצפה לגרור אחריו בקבוקי משקאות יקרים ואף להיפגע קשות משברי הזכוכית. בשל המקום המצומצם שמאחורי הבאר והחושך, עלולים עובדים נוספים למעוד על העובד שנפל וליצור "תאונת שרשרת".