הורות אחרת ? חשיבות ההסכם המשפטי:
אחד היתרונות של הורות משותפת לעומת כל סוג הורות אחר הוא שהיא הורות מתוכננת. ככל שחושבים לפני התהליך על תרחישים אפשריים ולוקחים בחשבון את כל הסוגיות הרלוונטיות, נערכים לענין טוב יותר וכשמגיע הילד לעולם, הרבה יותר קל להסתגל למציאות החדשה.
הורות אחרת בניית הסכם משפטי מלא ופרטני, המתייחס גם לחלוקת הכסף וגם להסדרי ראייה. הסכם כזה יתווה לכם דרך נכונה ורגועה להמשך השותפות.
אז מה לוקחים בחשבון?
גידול ילד, כמובן, עולה כסף. הרבה כסף. במיוחד בשנים הראשונות, כשמדובר בהוצאות כמו גן, מטפלת, צהרון, טיטולים, תחליפי חלב וכדומה. ניתן לקבוע על תשלום דמי מזונות בהתאם לחוק או להחליט על פתיחת חשבון בנק משותף.
מאחר וכסף היא תמיד סוגיה רגישה ? יש המרוויחים יותר ויש המרוויחים פחות ? חשוב שתמיד תראו את טובת הילד לפניכם ותדאגו לחלק את הנטל בצורה הגיונית, לפי אופי מעורבות הצדדים.
בכל משפחה ישנן הגדרות שונות, כולל משפחות במודל של הורות משותפת. יש משפחות בהן האב והאם יחליטו מראש על מעורבות שווה, גם ברמת חלוקת הזמן ויש כאלה, בהן מעורבות האב תהיה מצומצמת ותוגבל למספר שעות או ימים בשבוע, לפי בחירה והסכמה, כאמור, מראש. אם הילד למשל גדל יותר בבית האם, כך שנטל הגידול 'נופל' בעיקר עליה, ולאב יש יכולת כלכלית גבוהה יותר, ראוי שיתרום בהתאם. ואם החלוקה מראש היא חצי מהזמן אצל אמא , חצי מהזמן אצל אבא, פתרון של חצי חצי בהוצאות בהחלט יכול להיות הגיוני. הרעיון הוא להסכים על שיתוף פעולה כלכלי חכם וראוי, בהתאם למצב הכספי של כל אחד מהצדדים, ומתוך שיקול דעת והתייחסות ריאלית לכל הסוגיות האפשריות.
הורות אחרת מבוססת על חשיבה מעמיקה. תשמרו על ראש פתוח ותשאירו בהסכם מקום לגמישות ? דברים יכולים להשתנות ובהתאם לכך, תצטרכו לתת תשובות חלופיות.
על מה עוד כדאי להחליט מראש, כדי למנוע אי הבנות בעתיד?
חשוב מאד לציין בפירוט מלא בהסכם את הסדרי הראייה לפי ימים ושעות מדויקות. תתיחסו גם לחלוקה בזמן חגים, ארועים משפחתיים וסופי שבוע. תנסו להעלות כמה שיותר תרחישים ותמצאו להם פתרונות מוסכמים. מעל הכל, תזכרו ? טובת הילד צריכה להיות כל הזמן מול עיניכם. לא תמיד מה שטוב או נוח לכם, נוח לילד.
http://www.babyli.co.il/