הצעדים החשובים בבניית הורות משותפת
הורות משותפת מבוססת על הרעיון שילד גדל עם שני הורים שאינם מקיימים ביניהם קשר זוגי. כלומר, הוא חי עם שני הורים בשני בתים.
הורות אחרת היא פתרון לאנשים שאינם רוצים לוותר על הגשמתם כהורים, על אף שאינם יכולים או מצליחים לבנות לעצמם מערכת יחסים זוגית. מתוך אמונה שילד זקוק לשני הורים בחייו – דמות אבהית ודמות אמהית – מודל של הורות משותפת מאפשר למצוא פרטנר מתאים ולגדל איתו ילד, ביחד ולחוד.
הצעד הראשון בתהליך, הוא כמובן, להכיר אדם שאתם יכולים לסמוך עליו, מישהו שחולק איתכם את אותם ערכים והשקפות חינוכיות. באתר הכרויות ייעודי, תוכלו ליצור קשרים ולצאת למפגשי הכרות, במטרה למצוא את האב/האם הטוב/ה ביותר לילדיכם העתידיים.
מעבר למאפיינים חיצוניים, כמו תעסוקה או מראה, קחו לכם זמן לבדוק אם אתם יכולים לבסס קשר חברי.
האם אתם יכולים להשלים עם המגרעות באישיות המתגלה לכם, האם אתם מכבדים את התפיסות שלו, האם גדלתם על אותם ערכים.
ברגע שתוכלו ליצור חברות, תוכלו לנהל ביניכם תקשורת פתוחה ונינוחה באופן שוטף ולהעביר לילד ערכים בריאים, לאורם יגדל ויתפקד בעולם הגדול.
שותפות למען טובת הילד
הצעד השני, הוא המסגרת. לאחר שמצאתם פרטנר מתאים שאתם מרגישים נוח איתו – אתם צריכים לבדוק ביחד כיצד אתם הולכים ליישם את השותפות הזו, מרגע שהילד ייולד.
בניית הסכם משותף היא צעד חשוב, בו אתם יכולים לבדוק אם אתם באמת רואים את הדברים באותה צורה ולדון בכל המצבים האפשריים והדרכים הנכונות להתמודד איתם.
חשוב שתפרטו בהסכם את כל הפרמטרים, לרבות הסדרי ראייה והסדרים כלכליים. בנוסף, תקבעו ביניכם מנגנוני סיוע לשעת חרום – כלומר גורמים מקצועיים, עליהם תחליטו מראש - שתוכלו לפנות אליהם כשיצוצו חילוקי דעות או בעיות שלא תצליחו לפתור בעצמכם.
הורות גמישה
הצעד השלישי המשמש אבן יסוד בתהליך הורות משותפת – הוא גמישות והתאמה לצרכים משתנים. עם כל החשיבות שיש להסכם, טובת הילד צריכה להיות תמיד ההכוונה שלכם בחיי היום יום. לכל ילד יש אופי אחר וצרכים שונים. תבחנו כיצד ההחלטות שלכם משפיעות עליו, אולי תצטרכו לעשות בהם שינויים מסויימים לתקופות מסוימות. אם הקשר יהיה טוב ואמין, תוכלו להתגבר יחד על כל קושי.
http://www.babyli.co.il/