איך להימנע מהסיכונים של תרומה מבנק הזרע?
אם החלטת שאת רוצה להיות אמא, זה הזמן ואינך רוצה לבבז עוד שנים בהמתנה לבן זוג המושלם, הפתרון הקל לכאורה הוא לגשת אל בנק הזרע ולגדל ילד במסגרת הורות יחידנית.
ובכן, להחלטה כזו יש השלכות משמעותיות ומרחיקות לכת. השלכות שביטוין עשוי להגיע בשלבים מתקדמים בחיי הילד.
לתרומת הזרע בישראל יש מספר חסרונות בולטים: התרומה היא אנונימית והילד גדל ללא אבא וללא אפשרות לדעת אי פעם את זהות אביו. יש ילדים שאולי הדבר לא ישפיע עליהם, אך יש כאלה שהחסך הזה ילווה אותם כל חייהם והמחשבות הרבות בנושא רק יקשו עליהם.
תרומת זרע מול אבהות
שנית, מאחר ואין הגבלה על מספר התרומות מאותו תורם, יתכן ולילד שלך יסתובבו בארץ, אולי אפילו באיזור מגורכם אחים למחצה, מה שמגביר את החשש והסיכון לגילוי עריות.
דבר נוסף, יש מחקרים המצביעים על חשיבות הנוכחות האבהית בחיי הילד. אז נכון, שיש כל מיני סוגי אבות ואבא ביולוגי שחי עם הילדים שלו במסגרת תא משפחתי סטנדרטי אינו בהכרח מתפקד כאב ערכי וראוי, אך חסרונה של דמות כזו מראש, יתכן ויקשה על הילד פיתוח של צדדים מסוימים באישיותו.
לחלוק את ההורות עם פרטנר
מעבר להכל, גידול ילד אינו דבר קל. הורות משותפת, לעומת תרומת זרע, מאפשרת לכן לחלוק את הנטל והאחריות עם פרטנר נוסף.
ביחד עם עוד מישהו שמסור למטרה כמוכן, שרוצה להגשים את עצמו כהורה ומוכן לשאת בנטל – תוכלו להביא ילד לעולם שייהנה מאבא ואמא מתפקדים בחייו. אתם אלה שתחליטו איך זה ייעשה בפועל, האם חלוקה של חצי-חצי, האם שינויים בהתאם לצרכי הגיל, האם לגור זה בקרבת זו ועוד.
הורות משותפת המבוססת על שיתוף פעולה, כבוד, אכפתיות וקשר חברי מבטיחה גידול ילד באווירה הרמונית ויציבה, למרות שני בתים נפרדים.
היום כבר לא חייבים זוגיות כדי להביא ילד לעולם. מעבר לכך, לא כל סוג של זוגיות היא מתכון בריא לגידול ילדים. את יכולה להביא ולגדל ילד לבד ולעשות זאת בהצלחה, אך השאלה היא אם המחיר שהילד עשוי לשלם שווה את זה.
http://www.babyli.co.il/