אחד הדברים המבלבלים בימים אלו הוא להכנס לבר אספרסו ולהסתכל על התפריט הכולל סוגים רבים ושונים של משקאות אספרסו וקפה שונים, ולנסות להבין מה הם ההבדלים בין המשקאות השונים. לטובת כל אותם אלו אשר מבולבלים כמוני, ריכזתי רשימה קצרה של משקאות האספרסו הפופולריים:
משקאות אספרסו
• אספרסו קצר - 30 מ"ל מים חמים, 7.5 גרם לאספרסו, טחון דק, מיצוי הקפה נעשה בלחץ המיים או הקיטור.
• אספרסו כפול - 60 מ"ל מים חמים, 15 גרם קפה לאספרסו טחון דק. - בדיוק כמו אספרסו, אך בכמות כפולה.
• אספרסו ארוך - 30 מ"ל מים חמים (לא רותחים), 7.5 גרם קפה לאספרסו טחון דק, מדוללים ב- 30 מ"ל נוספים של מים חמים.
משקאות המבוססים על אספרסו
• מקיאטו (כתם) - אספרסו קצר, מעט חלב חם (או מוקצף) - מכתימים את האספרסו בטיפת חלב.
• קפוצ'ינו - אספרסו קצר, חלב מחומם ומוקצף עד לקבלת מרקם של שמנת. מוזגים אותו על האספרסו בכוס קטנה.
• קפה לאטה - קפוצ'ינו עם כמות רבה יותר של חלב מוקצף
• לאטה מקיאטו - מנת אספרסו קצר, חלב. מקציפים את החלב ומוזגים לכוס גבוהה. מוזגים חלק מהאספרסו מעל החלב ליצירת כתם.
משקאות המבוססים על קפה טורקי (מבושל)
קיימים משקאות שונים המבוססים על קפה טורקי, או אספרסו, אך הבסיס הינו בסיס דומה:
• קפה טורקי קלאסי - מרתיחים בסיר קטן שתי כפיות סוכר לכל כוס מיים, עד 3 כוסות מיים. כאשר המים רותחים מורידים מהאש, נותנים למים להתקרר מעט ומוסיפים כף קפה גדושה לכל כוס מיים. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד נטול גושים. מחזירים לאש למספר רגעים, עד שרואים סימנים מוקדמים של רתיחה. רגע לפני שהמים רותחים, מורידים מהאש ומוזגים לספלונים.
• קפה ערבי - מוסיפים מעט הל טחון לפני רתיחת המים.
• תימני - מוסיפים טיפת ג'ינג'ר טחון לפני רתיחת המים.
• אלג'ירי - מוסיפים מספר טיפות של מי ורדים אחרי הרתיחה.
• טוניסי - מוסיפים מספר טיפות של תפרחת תפוזים אחרי הרתיחה ולא מוסיפים סוכר.
ניתן לשים קוביית סוכר בפה ולשתות את הקפה הטורקי דרכה במקום להמתיק את המיים בסוכר בעת הבישול.
חובב קפה מושבע