לא מעט משקאות אלכוהוליים מבוססים על אספרסו ועל קפה. ישנם ליקרים בטעם קפה או אשר קפה הוא אחד מהמרכיבים המרכזיים בהם וישנם קוקטיילים רבים אשר מכילים אספרסו או קפה, או ליקרים של קפה, כבסיס להכנתם.
ליקר קפה וליקרים המכילים קפההליקר המזוהה ביותר כליקר קפה הינו הקלואה שמוצאו במקסיקו. הליקר מכיל לרוב 26.5 אחוז אלכוהול והוא מופק מזן הקפה ערביקה בבקבוק בצבע חום כהה. הליקר משמש כדיז'סטיף (משקה קינוח) עם או בלי קרח וכן כבסיס לקוקטיילים רבים. פולי הקפה נקראים "פולי ההר הכחול", ומקורם באפריקה.
ליקר הקפה מספר 2 בעולם הינו הטיה מריה: פולי קפה מג'מייקה, העוברים תהליך קלייה עדין, נטחנים ומושרים בתזקיק קנה סוכר בתוספת רצועות קנה סוכר טבעיים ומקלות וניל. הליקר המכיל 20% אלכוהול. מומלץ לשתייה נקי, על קרח, עם תוספת משקה, בקפה וכמובן בקוקטיילים.
ליקר מוכר נוסף המבוסס על קפה הינו האייריש קרים אשר מוצאו באירלנד. מדובר בליקר על בסיס שמנת, ויסקי אירי וקפה. אחד מסוגי האייריש קרים הידועים ביותר הוא אייריש קרים של חברת בייליס, שהיה הראשון שיוצר בשנת 1974. נהוג לשתות אייריש קרים במגוון דרכים: כמשקה נקי, עם קרח, כחלק מקוקטייל או כתוספת לקפה במקום חלב וסוכר.
ליקר נוסף המכיל קפה הינו השרידנס: ליקר קרם המבוסס על וויסקי אירי אשר מיוצר באירלנד. שרידנס הינו ליקר בעל שני צבעים שנובעים משני משקאות שונים המבוקבקים בבקבוק כפול מיוחד. ליקר שרידנס הוא בעל שני מרכיבים עיקריים, החלק הכהה בטעם קפה, שוקולד וויסקי והחלק הלבן בטעם וניל, שמנת ושוקולד לבן. פקק הבקבוק מעוצב כך שבכל מזיגה תימזג כמות גדולה יותר של הליקר הכהה הכבד יותר וכמות קטנה של הליקר הלבן שבזכות משקל סגולי נמוך יותר יצוף בכוס מעל הליקר הכהה. מה שיוצר משקה בעל שתי שכבות בצבעים שונים ובטעמים שונים בכוס אחת.
קוקטיילים המכילים אספרסו• קפה מקסיקני - אספרסו ארוך עם טקילה
• קפה טולדו - אספרסו ארוך אשר לתוכו נמזגות כמויות שוות של אייריש קרים, ליקר קפה, ומעט פחות סירופ שוקולד, מוגש עם קצפת
• אייריש קופי - אספרסו המחוזק באייריש קרים, ליקר קפה וויסקי ומעוטר בקצפת.
קוקטיילים המבוססים על ליקר קפה
• בלאק ראשן - אולי קוקטייל הקפה הידוע ביותר: וודקה מעורבבת קלות עם ליקר קפה על קרח
• וייט ראשן - בלאק ראשן מעורבב עם שמנת
• קומפטרבול ליידי - כמויות שוות של אייריש קרים, ליקר קפה, סאותרן קומפורט ושמנת מנוערים בשייקר עם קרח ומסוננים לכוס.
• אייריש קרים - מוזגים בשכבות מעל קוביות קרח כמויות שוות (לפי הסדר הזה): שמנת, אייריש קרים, ליקר קפה.
• אורגזמה - כמויות שוות של אייריש קרים, ליקר קפה ושמנת מנוערים בשייקר עם קרח ומסוננים לכוס.
• קפה דאקירי - מערבבים בבלנדר: כמויות שוות של ליקר קפה, אייריש קרים, שמנת וליקר קקאו חום בתוספת כפית סוכר וכפית נס קפה.
חובב קפה מושבע