נורת לד עשויה חומר גבישי הפולט אור כאשר זורם דרכו חשמל. כיוון שהגביש פולט אור בספקטרום צר, הצליחו המדענים לפתח מאז שנות ה-60 טכנולוגיה המשמשת לייצור תאורת לד במגוון צבעים. בשנים הראשונות שימשה תאורת לד בעיקר לייצור נוריות בקרה בצגים של מכשירים אלקטרוניים (בעיקר מכשירים רפואיים או צבאיים) ובכלי רכב (אורות בלימה ואיתות). בשלב מאוחר יותר ניצלו תאורת לדים ברמזורים, בשלטי רחוב, בתאורת גינה ובאורות במה צבעוניים. לפני כעשר שנים שכללו המדענים את הטכנולוגיה והצליחו לייצר תאורת לד בעוצמה חזקה הרבה יותר, וכתוצאה מכך להרחיב את השימוש בה. תאורה זו, בשיטת מקבץ לדים, משמשת להארת חללים קטנים וגדולים – בבית, בחצר, ברחוב, במשרדים, באולמות, בקניונים ובמסכי ענק.
בעשור האחרון נדחקו טכנולוגיות התאורה הוותיקות מפני תאורת לד, וזאת משני טעמים עיקריים:
ראשית, צריכת החשמל של תאורת לד קטנה עד פי 10 מנורות בטכנולוגיות אחרות(ליצירת אותו הספק), ותוחלת חייה גבוהה באותו שיעור. ובמספרים: נורת לד תפעל בין 35 אלף ל-50 אלף שעות עבודה {לפי נתוני היצרנים), לעומת נורת פלורוסנט (בין עשרת אלפים שעות ל-15 אלף שעות), ונורת ליבון רגילה (4,500-2,500 שעות). כיוון שתאורת לד אינה פועלת על גז או באמצעות חוט להט היא אינה רגישה לפגעי הסביבה (זעזועים, טלטולים ורעידות) ולמספר ההדלקות והכיבויים אין על משך פעילותה של הנורה. כמו כן, תאורת לד אינה תלויה בשנאים ובמצתים (כמו בנורות הלוגן ובניאון,למשל). הנתונים הללו – צריכת חשמל ואורך חיים - משמעותיים ביותר מבחינה כלכלית, גם ברמת הצרכן הבודד וגם ברמת הארגון (רשות מקומית, קניון, מפעל, בניין משרדים, בית מלון וכולי).
שנית, כיוון שתאורת לדים לא מכילה כספית, לא פולטת קרינת UV וניתנת למיחזור – היא נחשבת ידידותית לסביבה. ובעידן המעבר לאנרגיה ירוקה יש לתאורת לדים יתרון נוסף מעבר לפן הכלכלי. יש להניח, כי בשל השילוב בין חיסכון כספי לבין שמירה על איכות הסביבה הטמון בתאורת לדים, תשתלט הטכנולוגיה הזו בשנים הקרובות על תחום התאורה.
אביב יועצים המפתח שלך להצלחה! קידום בגוגל ייעוץ שיווקי