מצרכים:
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל בתוספת של 1 חב' אבקת אפיה
או 1 ק"ג קמח תופח
200 גר' מרגרינה
2 ביצים בטמפ' החדר
1 לבן או יוגורט
1 כוס ורבע מים פושרים קייטרינג
1/2 כפית מלח
מילוי:
3 תפוחי אדמה קלופים
1 גבינה לבנה 9%
150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
לציפוי:
100גר שומשום
1 ביצה בטמפ' החדר טרופה
אופן ההכנה:
1. לבשל את תפוחי האדמה ולרסקם כמו לפירה משלוחי פרחים .
2. להכין את הבצק: לשפוך את הקמח לקערה גדולה וליצור גומה באמצע ולשפוך את שאר החומרים וללוש עד לקבלת בצק פירורי.
3. לצקת את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וחלק.
4. לאחר שלשנו את הבצק לבצק חלק להניח בצד למנוחה למשך שעה.
5. לשפוך לקערה בינונית את כל מצרכי המילוי ולערבב לתערובת אחידה שף פרטי .
6. לחלק את הבצק ל4 חלקים שוום ולרדד על משטח מקומח כל חלק לעלה ובעזרת כוס לקורץ עיגולים שווים.
7. לקחת עיגול ליצוק מתערובת המילית כפית אחת במרכז העיגול.
8. סוגרים את העיגול ומהדקים את הקצוות וצובטים.
8. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים בחום של 180 מעלות בערך כ- 1/2 שעה .
נכתב על ידי דני גלעד מעצב אתרי אינטרנט WE BUILD IT ארונות הזזה