בין המקצועות הפופולאריים כיום בשוק הוא של יועץ השקעות. אנשים רבים צריכים עזרה בניהול חסכונותיהם. בשוק המסובך ורב התנודות כיום אין אפשרות להשקיע לבד ללא ליווי מקצועי. כדי להיות יועץ השקעות צריך ללמוד לקראת בחינות הרשות לניירות ערך ובסיום הלימודים יש תקופת הכשרה. ייעוץ השקעות ואפשר לשלב גם ניהול תיקים, הם הדרך להשתלב בתחום הפורח של שוק ההון. לימודי הייעוץ נותנים ליועץ ידע פרקטי להבנת שוקי ההון וכיצד לנהל את כספים בצורה נכונה.
מי קהל היעד של קורס ייעוץ השקעות -
לימודי ייעוץ השקעות מיועדים עבור יועצים פיננסיים הרוצים להיות יועצים מורשים ואף ניהול תיקים של לקוחות. הקורס מתאים גם למגוון אקדמאים מתחום החשבונאות, ראיית חשבון , הכלכלה וכדומה, הרוצים לעשות הסבה ליועצים.
היכן לומדים ייעוץ השקעות?
אפשר ללמוד את הקורס במכללות שונות, בבתי ספר ללימודי תעודה של אוניברסיטאות ברחבי הארץ.
אילו תכנים נלמדים בקורס?
התכנים תלויים במקום הנלמד ובמסלולים השונים. הלימודים מכינים את הסטודנטים לקבלת רישיון בתחום ובחינות הרשות. בשלב הראשון מתקיימת ההכנה למבחני כלכלה, מימון, חשבונאות וסטטיסטיקה. בעלי תואר אקדמי באחד מתחומים אלה ואחרים כגון: בנקאות, כלכלהלא צריכים ללמוד את הקורסים הללו. מקצוע חובה בו לא ניתן לקבל פטור הוא אתיקה ודיני ניירות ערך.
הלימודים כוללים נושאים כמו: דיני חברות, היכרות עם נכסים פיננסיים, שיטות של מסחר, ניהול סיכונים ועוד.
השלב השני כולל את הבחינות המקצועיות הכוללות ניתוח של ניירות ערך ומכשירים פיננסיים וניהול תיקים עבור מי שמעוניין להיות בעל רישיון לניהול תיקים.
השלב האחרון הוא שלב ההכשרה שנמשך שישה חודשים ליועץ השקעות ותשעה חודשים למנהל תיקים. שלב זה מתקיים אצל מנהל תיקים מורשה.
חשוב לדעת שמי שלא עובר את שלב ההתחלה הכולל בחינות היסוד לא יורשה להמשיך לבחינות המקצועיות בשלב ב'. בנוסף, מותר להתחיל את ההכשרה לאחר שעוברים את החלק הראשון, במקביל אל הבחינות המקצועיות ובכך לחסוך זמן.
כיצד נרשמים לבחינות?
את הרישום מבצעים באופן ישיר מול הרשות לני"ע . ההרשמה עולה כסף. ניתן לגשת לבחינות במאי ובנובמבר כל שנה.
איך לבחור מקום ללמוד ייעוץ השקעות?
רצוי ללמוד במוסד מכובד ומוכר, עם סגל הוראה מיומן ומקצועי. צריך לבחור מוסד אשר יעניק הכשרה מקיפה לבחינות וכדאי לבדוק כמה אנשים שלמדו במקום הצליחו במבחנים. כדאי ללמוד במוסד בעל קשרים בעולם הפיננסישיכול לעזור לסטודנטים שלו למצוא מקומות טובים לשלב ההתמחות ולעבודה עצמה לאחר הוצאת הרישיון. המוסד צריך להעניק תעודה של יועץ השקעות של הרשות לניירות ערך. בחירת המוסד כוללת שיקולים של גמישות המערכת, שעות הקורסים, הגישה למוסד וכדומה.