המקורות העשירים באבץ הם בעיקר בשר בקר ובשר עוף, ביצים ומאכלי ים.
מצבי חסר - ברמות גבוהות של סידן נפגמת ספיגת האבץ, בני אדם הנוטים להמעיט באכילת בשר ועוף או צמחונים עלולים להימצא במצב של חסר וכן נשים בהריון או מניקות , בעיקר כאשר התפריט שלהן דל בבשר ובביצים. אוכלוסיות סיכון נוספות: הלוקים במחלת שחמת הכבד- החסר אצלם קשור ככל הנראה לספיגה לקויה של אבץ מן המזון, בני אדם הסובלים ממחלות כרוניות ומצבים אקוטיים כגון ניתוחים ופציעות קשות, אלכוהוליסטים- כתוצאה מניצול יתר של מאגרי האבץ לנטרול האלכוהול, אנשים הלוקים באנמיה חרמשית (מחלת דם תורשתית), אנשים הלוקים במחלות ספיגה כרוניות או מחלות כליה ,חולים במחלות לב וכלי דם, חולים במחלות ממאירות ומעשנים.
יש להתייעץ עם רופא הומיאופת באם לקחת תוספת של כדורי אבץ כתוספת מזון לתזונה היומית המומלצת שלכם.
מאת- ד"ר ריקרדו קדרון