הסוד לחיים טובים
הסוד הוא להבין מי הוא השולט על מחשבותייך, זהו השלב הראשון.
יש לך את הכוח לחשוב על כל מה שתבחר להכניס לראשך. אתה הוא זה שבוחר את מחשבותייך. אם אני אגיד לך לחשוב על לימון צהוב, אתה יכול לבחור לחשוב על לימון צהוב או לבחור לחשוב על לימון כתום. אתה יכול לשנות את צורתו או לחשוב על משהו אחר לגמרי. כלומר, אתה יכול לחשוב על הכל וזה על פי בחירתך בלבד.
הסוד הוא להבין שאף אחד אחר אינו שולט במחשבותייך, זהו השלב השני.
האם אני יכולה לשלוט במחשבתך? התשובה היא, לא.
האם הבוס שלך יכול לשלוט במחשבתך? התשובה היא גם כן, לא.
האם אמא שלך שולטת במחשבותייך? לא
אתה ורק אתה הוא זה השולט במחשבותייך. אתה יכול לבחור מחשבה ולהרהר בה, אתה יכול להחליפה אתה יכול לשחק עם מחשבותייך ולהשתעשע איתם. ואף אחד אחר לא יכול לקחת חלק בכל התהליך הזה של מחשבותייך.
הרבה פעמים שהבן שלי בן התשע חושב על משהו ואני שואל אותו "על מה חשבת עכשיו?" הוא מיד מתפתל שמא אוכל להיכנס לתוך מחשבתו ולדעת אותה.
הסוד הוא לדעת מה קודם למה, רגש או מחשבה, זהו השלב השלישי.
לאחר שהנקודה הראשונה הובהרה, בוא ונצעד עוד צעד אחד קדימה.
ההרגשה שלך היא תגובה של הגוף שלך למחשבה שלך. לכל התחושות שלך קדמה מחשבה. אם תיקח גוף ללא מוח אין לו תחושות ואין לו רגשות. אם המוח נפגע בצורה חמורה גם התחושות והרגשות יפגעו בצורה חמורה. כלומר, יש קשר בין המחשבה לתחושה.
בוא ונבדוק את זה ביחד. מתי אתה מרגיש שמח? כשקורה משהו שמח, נכון?
מתי אתה מרגיש עצוב? כשקורה משהו עצוב, נכון?
איך אתה יודע שמה שקורה הוא שמח או עצוב?
אתה מסתכל על מה שקרה ונותן לאירוע את הפרוש שלך, את הדעה שלך, את המחשבה שלך על מה שקרה.
קיבלת ציון 80 במבחן - אתה נעשה שמח מזה. ממה אתה נעשה שמח? מהמחשבה שלך על הציון לא מהציון. כי הציון הוא רק ציון, זה בסה"כ מספר. מהי המחשבה שלך על הציון? שזה ציון מעולה. מישהו אחר יקבל את אותו הציון ויהיה עצוב. למה? כי המחשבה שלו על הציון תהיה שונה.
כלומר קודם מופיעה מחשבה ורק אז נוצר הרגש. איזה רגש נוצר? בהתאם למחשבה. אם אתה אומר על משהו שהוא טוב אז אתה מרגיש טוב. ואם אתה אומר על משהו שהוא רע אז אתה מרגיש רע.
מה בעצם מתקבל כאן. שאתה הוא זה השולט גם על רגשותייך. אם אתה הוא זה השולט במחשבותייך ורגשותייך נובעות ממחשבותייך, אז בעצם רגשותייך הם בשליטתך.
אם מישהו מת, אתה לא יכול להיות אומלל עד אשר אתה יודע על המוות. כלומר, אתה לא אומלל בגלל המוות, אלא בגלל הדברים שאתה מספר לעצמך על המוות. האם יש הבדל בין מוות של איש בן 50 לבין מוות של אותו האיש בגיל 100? בשני המקרים האיש מת. אז מה ההבדל?
הסיפור שאתה תספר לעצמך זה מה שיוצר את ההבדל בתחושות שלך לגבי המוות. הסיפור שתספר לעצמך לגבי האיש בן ה-50 יהיה שונה מהסיפור של האיש בן ה-100.
הסוד לחיים טובים, מהי הדרך?
אם תשנה את מחשבותייך גם רגשותייך ישתנו בהתאמה. בחר את מחשבותייך כך שהם יעצימו אותך, שהם ישרתו אותך ואת מטרותייך. ורגשותייך יעצימו אותך גם כן.
איך תדע שבחרת במחשבה מעצימה? על פי התחושות שלך. התחושות שלך הם בסה"כ אינדיקאטור של מחשבותייך. אם את מרגיש עצוב זה סימן שהמחשבה שלך ברגע זה בתדר שלילי. התבונן על מחשבותייך באותו הרגע ואז תבין את הסיבה לתחושות הנוכחיות שלך.
בהצלחה
גלעד הובר
גלעד הובר