כיום אנו יודעים על קיומם של מעל ל-70 סוגים שונים של נגיפי הרפס. הנגיפים התוקפים בני-אדם בשכיחות הגבוהה ביותר הם נגיפי ההדפס סימפלקס (Hsv, Herpes simplex) מזנים 1 ו-2, נגיף האפשטיין?בר(Epstin-Barr virus), נגיף הווריצלה זוסטר(Vericella zoster virus) ונגיף הציסומגלו (CMV, Cytomegalo virus), המידע המופיע בערך זה מתייחס להדפס סימפלקס ו(HSV-l) ולהרפס סימפלקס 2 (2-.(HSV
שני סוגים אלה של נגיפי ההרפס סימפלקס מתבטאים בהופעת שלפוחיות קטנות, מעוררות גירוי ומלאות בנוזל או בפריחה על העור ועל קרומים ריריים. נגיף ההרפס סימפלקס ו הוא על פי רוב הגורם לפצעים אלה, המוכרים גם כ??פצעי חום?, מאחר שחשיפה לשמש או עלייה בחום הגוף עלולה לגרום להופעתם.
לפני הופעת פצעי ההרפס קיימת תחושה של צריבה וגירוי סביב השפתיים והאף. לאחר מספר שעות נוצרות שלפוחיות ו/או פצעונים קטנים ואדומים המעוררים גירוי וכאב וחולפים לאחר מספר ימים. בדרך כלל, הפצעים מתייבשים ומתקלפים לאחר 12-8 ימים מיום שהופיעו. טיפולים טבעיים וקונבנציונאליים עשויים לקצר במידה משמעותית את משך ההחלמה מהפצעונים. ייתכן שתחושו בכאב ממוקד ובעלייה קלה בחום הגוף, כמו כן תבחינו אולי בבלוטות לימפה נפוחות באזור הצוואר.
נגיפי הרפס סימפלקס ו ו-2 שכיחים ביותר. לאחר שנגיפים אלה חודרים לגוף, הם יכולים להישאר רדומים במערכת העצבים במשך מספר שנים או במשך כל החיים.
סימפטומים
? תחושת צריבה וגירוי בעור ההופך לאדום - הופעת מקבץ אחד או יותר של שלפוחיות קטנות מלאות בנוזל
גורמים עיקריים
? מגע מיני - חולשה של המערכת החיסונית חסרים תזונתיים ?
מזונות מומלצים לטיפול עם הופעת השלפוחיות
אכלו מזונות העשירים בחומצה האמינית L-ליזין. מזונות אלה עשויים למנוע את התרבות נגיף ההרפס. מקורות טובים לL?ליזין הם קטניות, דגים, הודו, עוף ורוב סוגי הירקות.
פלפלים, כרוב ניצנים, ברוקולי, תפוחי אדמה וירקות ופירות נוספים בעלי גוונים בוהקים, מספקים לגוף ויטמין C וביופלבונואידים המסייעים לריפוי העור.
דגים (כמו דגי הסלמון), אגוזים (כמו אגוזי מלך) וזרעים (כמו זרעי פשתה) מספקים לגופנו מלאי של חומצות שומניות חיוניות הדרושות לשם ריפוי הרקמות שנפגעו על ידי הנגיף.
חלב עיזים הן בשתייה והן במריחה על הפצעים ידע כבעל סגולות נפלאות לטיפול במחלה עם הופעתה. המדקדקים אף ממליצים לשתות ישר מעטיני העז.
מזונות שיש להימנע מהם
הימנעו מאכילת מזונות העשירים בחומצה האמינית - Lארגינין, מאחר שחומצה זו עשויה לעודד את התרבות נגיף ההרפס. בין המזונות המכילים חומצה אמינית זו: בוטנים, שקדים וסוגים נוספים של אגוזים, כמו גם חיטה מלאה ושוקולד.
הפחיתו את צריכת הסוכר הלבן, או הימנעו לחלוטין מצריכתו. סוכר לבן מפריע לתהליך ההחלמה של רקמות העור ומחליש את המערכת החיסונית.
מזונות חומציים כמו עגבניות ופירות הדר, עלולים לגרוס להחמרה בפצעי ההרפס ויש להימנע מצריכתם בעת התפרצות המחלה.
מאת- ד"ר ריקרדו קדרון