בחלקת האדמה "הבתולית" שקיבלנו במתנה, בחרנו לגדל מגוון של צמחים שיניבו תוצרת אורגנית שבה אנו משתמשים להכנת המזון במטבח המיוחד שבמצפה אלומות.
אנו מגדלים בכל עונה את הירקות והעלים הירוקים המתאימים לטמפרטורה, הלחות, ואור היום.
בחורף אנו נהנים משפע גדול של עלים ירוקים כמו: חסות מסוגים שונים, תרד, כרובים, עלי סלק, רוקט, פטרוזיליה, שמיר ושפע אינסופי של עשבי בר כמו: חוביזה, כף-אווז, חרדלים, סרפדים ועוד...
כשהימים מתקצרים והימים נעשים קרירים יותר אנו מגדלים ברוקולי, כרובית, סלרי, קולורבי, צנוניות, לפת, אפונה ועוד ירקות חורפיים. באביב אנו מאפשרים לצמחים לפרוח ובסוף פריחתם אנו אוספים את הזרעים לשנה הבאה ולגידול נבטים. בקיץ אנו מגדלים מחזור חדש של ירקות עסיסיים שונים כמו: מלפפון, עגבנייה, פלפל, דלעת, קישוא, אבטיח, מלון, במיה, שעועית ירוקה ועוד רבים אחרים.
בסוף הגידול לאחר איסוף הזרעים, אנו אוספים את שאריות הצמחים ומעבירים אותם למתקן שבו אנו מייצרים קומפוסט. לאותו מתקן אנו מוסיפים גם את שאריות הפסולת האורגנית מהמטבח. לאחר מספר חודשים של תהליך היווצרות הקומפוסט, אנו משתמשים בו להזנה ולשמירה על פוריות האדמה. ועל-ידי כך אנו משיבים לה את המזון שבו היא השתמשה לגידולים השונים. ככל שהאדמה "בריאה" יותר, כך הצמחים שנגדל בה יהיו בריאים יותר, ויבולם איכותי ועשיר יותר במינרלים.
זוהי חוויה מיוחדת בשבילנו בכל פעם מחדש, לקטוף את התוצרת המקסימה ישירות מהגינה, ולהעביר אותה היישר אל צוות המטבח שידאג להשתמש בה להכנת הארוחות השונות.
הטריות של הירקות, איכותם, והטעם הנפלא מורגשים היטב. במיוחד כאשר המזון נאכל "חי" ללא בישול והוספת כמות גדולה של תבלינים ומלח.
החשיבות של אכילת מזון אורגני היא משמעותית, בעיקר כשבוחרים בדיאטה המבוססת על מגוון של ירקות, פירות ונבטים. בחקלאות הקונבנציונאלית נוהגים לרסס ולדשן את הצמחים בכמויות גדולות של כימיקלים. הגוף הבריא אינו מסוגל להתמודד עם העומס של הרעלים שנספגים בו, וכתוצאה מכך מתחיל תהליך של התפתחותן של מחלות רבות.
התזונה במצפה אלומות מבוססת על מזון טבעי ואורגני. וכאשר הגוף אינו צריך להתמודד אל מול הרעלים השונים שנמצאים בגידולים הקונבנציונאליים ובחומרים ממכרים אחרים, נוצרת הזדמנות אמיתית לגוף להפנות את מירב האנרגיה והמאמץ לתהליך של ניקוי פנימי עמוק וחיוני באיברים וברקמות הגוף שבהם הצטברו משקעים של פסולת ורעלים.
לאחר זמן מה, כאשר התנקזו מרבית הרעלים והפסולת, מתחיל תהליך מרגש של התחדשות וריפוי, והאדם מתמלא בחיוניות ואנרגיה. זוהי חוויה מיוחדת במינה לכל אדם באשר הוא.
יש לנו (לכל הצוות במצפה אלומות), את הזכות לגדל את המזון, ולברך אותו- כשמטרתו ריפוי, והזדמנות לאורחים הנהדרים שמגיעים אלינו, לחיות טוב יותר- ולאהוב.
בברכה ואהבה
אלירן דה-מאיו (אחראי לגידולים האורגניים, עשב החיטה והנבטים השונים)
ומכל הצוות במצפה אלומות.
אנו מגדלים בכל עונה את הירקות והעלים הירוקים המתאימים לטמפרטורה, הלחות, ואור היום.
בחורף אנו נהנים משפע גדול של עלים ירוקים כמו: חסות מסוגים שונים, תרד, כרובים, עלי סלק, רוקט, פטרוזיליה, שמיר ושפע אינסופי של עשבי בר כמו: חוביזה, כף-אווז, חרדלים, סרפדים ועוד...
כשהימים מתקצרים והימים נעשים קרירים יותר אנו מגדלים ברוקולי, כרובית, סלרי, קולורבי, צנוניות, לפת, אפונה ועוד ירקות חורפיים. באביב אנו מאפשרים לצמחים לפרוח ובסוף פריחתם אנו אוספים את הזרעים לשנה הבאה ולגידול נבטים. בקיץ אנו מגדלים מחזור חדש של ירקות עסיסיים שונים כמו: מלפפון, עגבנייה, פלפל, דלעת, קישוא, אבטיח, מלון, במיה, שעועית ירוקה ועוד רבים אחרים.
בסוף הגידול לאחר איסוף הזרעים, אנו אוספים את שאריות הצמחים ומעבירים אותם למתקן שבו אנו מייצרים קומפוסט. לאותו מתקן אנו מוסיפים גם את שאריות הפסולת האורגנית מהמטבח. לאחר מספר חודשים של תהליך היווצרות הקומפוסט, אנו משתמשים בו להזנה ולשמירה על פוריות האדמה. ועל-ידי כך אנו משיבים לה את המזון שבו היא השתמשה לגידולים השונים. ככל שהאדמה "בריאה" יותר, כך הצמחים שנגדל בה יהיו בריאים יותר, ויבולם איכותי ועשיר יותר במינרלים.
זוהי חוויה מיוחדת בשבילנו בכל פעם מחדש, לקטוף את התוצרת המקסימה ישירות מהגינה, ולהעביר אותה היישר אל צוות המטבח שידאג להשתמש בה להכנת הארוחות השונות.
הטריות של הירקות, איכותם, והטעם הנפלא מורגשים היטב. במיוחד כאשר המזון נאכל "חי" ללא בישול והוספת כמות גדולה של תבלינים ומלח.
החשיבות של אכילת מזון אורגני היא משמעותית, בעיקר כשבוחרים בדיאטה המבוססת על מגוון של ירקות, פירות ונבטים. בחקלאות הקונבנציונאלית נוהגים לרסס ולדשן את הצמחים בכמויות גדולות של כימיקלים. הגוף הבריא אינו מסוגל להתמודד עם העומס של הרעלים שנספגים בו, וכתוצאה מכך מתחיל תהליך של התפתחותן של מחלות רבות.
התזונה במצפה אלומות מבוססת על מזון טבעי ואורגני. וכאשר הגוף אינו צריך להתמודד אל מול הרעלים השונים שנמצאים בגידולים הקונבנציונאליים ובחומרים ממכרים אחרים, נוצרת הזדמנות אמיתית לגוף להפנות את מירב האנרגיה והמאמץ לתהליך של ניקוי פנימי עמוק וחיוני באיברים וברקמות הגוף שבהם הצטברו משקעים של פסולת ורעלים.
לאחר זמן מה, כאשר התנקזו מרבית הרעלים והפסולת, מתחיל תהליך מרגש של התחדשות וריפוי, והאדם מתמלא בחיוניות ואנרגיה. זוהי חוויה מיוחדת במינה לכל אדם באשר הוא.
יש לנו (לכל הצוות במצפה אלומות), את הזכות לגדל את המזון, ולברך אותו- כשמטרתו ריפוי, והזדמנות לאורחים הנהדרים שמגיעים אלינו, לחיות טוב יותר- ולאהוב.
בברכה ואהבה
אלירן דה-מאיו (אחראי לגידולים האורגניים, עשב החיטה והנבטים השונים)
ומכל הצוות במצפה אלומות.
מייסד הבית לבריאות והתכנסות הראשון מסוגו בישראל, מסגרת ארוכת טווח ללימוד והתנסות באורחות חיים מעודדי החלמה ובריאות. https://www.demayo.co.il
כתיבה והוראה של התכנית למדעי הרפואה, התזונה והסביבה למטפלים והחברה בישראל.
מרכז צוותים לתכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק אורגניים.
מנחה סדנאות בשטח לזיהוי, ליקוט ושימוש בצמחי-בר למאכל.
מחבר הספר 'צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל'.
כתיבה והוראה של התכנית למדעי הרפואה, התזונה והסביבה למטפלים והחברה בישראל.
מרכז צוותים לתכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק אורגניים.
מנחה סדנאות בשטח לזיהוי, ליקוט ושימוש בצמחי-בר למאכל.
מחבר הספר 'צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל'.