מקרה שכיח, הנראה הרבה ליד מועדונים ומקומות בילוי שונים בספי השבוע הוא בדיקות אלכוהול אקראיות לנהגים. הבדיקות האלה יכולות להסב הרבה נזקים כספיים ואחרים לאותם נהגים שיכשלו בבדיקה. אז מהי בדיקת שכרות, ומה המשמעויות שלה? בעל הידע הטוב ביותר הוא עורך דין תעבורה.
שוטר העוצר נהג לבדיקת שכרות יכול לבצע אותה בשתי שיטות. שיטה ראשונה היא שיטת בדיקת קואורדינציה. השיטה הנ"ל היא שיטה המקובלת בארה"ב ומדינות אירופה ויכולה לקבוע באופן כללי אם האדם הוא שיכור או לא. הבדיקה פשוטה ומבקשת מהנהג לבצע מספר פעולות – הליכה לאורך קו ישר, לעצום את העיניים ולנסות לגעת בקצות האצבעות באף, עמידה על רגל אחת וכדומה. הבדיקה הנ"ל אינה יכולה לקבוע את מידת השכרות, כיוון שהשפעת האלכוהול שונה מאדם לאדם. בדיקה שנייה היא בדיקת באמצעות המכשיר המכונה "ינשוף". הבדיקה הנ"ל בודקת את אחוז האלכוהול בליטר אוויר נשוף. המספר המכסימלי הוא 240 מיקרוגרם אלכוהול. מכשיר ה"ינשוף" אינו מדויק ומושפע מהרבה גורמים. במידה ומכשיר ה"ינשוף" הראה על כמות אלכוהול מעבר לכמות המכסימלית, חשוב לפנות לעזרת עורך דין תעבורה בתל אביב על מנת לבדוק אם לא היו ליקויים בבדיקה.
חשוב לדעת שסירוב להיבדק באמצעות מכשיר ה"ינשוף" הינו הודאה אוטומטית בעבירה של נהיגה בשכרות. יחד עם זאת זכותו של הנהג לבקש להיבדק באמצעות בדיקת דם. בדיקת דם חייבת להתבצע במקום סטרילי וע"י אדם מוסמך. הבדיקה הנ"ל היא בדיקה מדויקת ולא ניתן לערער את אמינותה בבית דין גם עם עזרתו של עורך דין תעבורה
שופטים בבתי המשפט מתייחסים לסירוב לעבור הבדיקה כהודאה לכל דבר. ההנחה של השופטים כי שהנהג שסירב לבדיקה היה משוכנע שהוא יתגלה בבדיקה כנוהג בשכרות. לכן העונשים שהם מקבלים זהים לאלה שמקבלים הנהגים שהורשעו על פי הבדיקה. יחד עם זאת נהגים שהצליחו בבדיקת קואורדינציה, אך סירבו לאחר מכן לבדיקת ה"ינשוף" מקבלים הקלות משמעותיות בגזר הדין ומקבלים לפעמים עונשים שהם מתחת לעונש מינימום גם ללא סיוע של עורך דין תעבורה.
לסיכום, נהג שנתפס נוהג בשכרות על-פי בדיקת ה"ינשוף" או סירב לבדיקה, חשוב מאוד שיבקש את שירותיו של עורך דין תעבורה גם אם נראה שאין בכך צורך. באמצעות ייצוג מקצועי העונש שיוטל על הנהג יהיה קל מאשר במקרה של ייצוג עצמי.
אני מקווה שמצאתם מאמר זה רלוונטי ויעיל עבורכם.
תמשיכו להתעדכן ולקרוא עוד מאמרים דרכנו. תודה ויום טוב לכם.
יוסי כהן