כמנחת ארועים ותיקה אני ממליצה שלפני שמנחיתים על הנער/ה ארוע בר/בת מצווה יש לשאול אותם אם זה מה שהם באמת רוצים.
יכול להיות שצניחה+מסעדה למשפחה הקרובה יסגור את העיניין או טיול ליורודיסני יכול להיות חוויה חליפית ויותר זולה.
בהנחה שהנער/ה מעוניין/ת במסיבה צריכים לבדוק את האפשרויות הבאות:
1. מסיבת בר/בת מצווה למשפחה בלבד. ההוצאות כאן מעבר לאוכל צריכות להיות: מצגת+דיסקים של מוזיקה שמוכנים מראש+ ברכות+הדלקת נרות. עד כאן שיווי ההוצאה 0 שקלים. כרעיון לגיבוש המשפחה סביב כוכב/ת הארוע אני ממליצה על סדנת צחוק ואהבה למשפחה. ארוע שמח מאד ומגבש את כל המשפחה ביחד לחוויה בלתי נשכחת. פרטים נוספים באתר המרכז לסדנאות צחוק. אחרי הארוע מוזיקה לריקודים+מתוקים חותמים את הערב.
2. מסיבת בר/בת מצווה לחברים בלבד. כאן אני ממליצה על סדנת צחוק לנוער. זהו ארוע שמח מאד שבני נוער אוהבים כי הוא מותאם לאנרגיות שלהם.פרטים נוספים באתר המרכז לסדנאות צחוק. כאן יש כמה אופציות: אפשרות ראשונה זה לעשות ארוע לבנות בלבד, אפשרות שניה זה לעשות ארוע לבנים בלבד ואפשרות שלישית-לערב בנים +בנות. לכל אופציה יש את היתרונות והחסרונות שלה - הכל תלוי במי הם הנפשות הפועלות ומה מצב היחסים בחבורה.
אפשרות נוספת זה להזמין לארוע רק את החברים הכי קרובים ולהמנע מלהזמין את משביתי השמחה הידועים.
3. מסיבת בת/ר מצווה למשפחה+חברים הכי קרובים. זוהי קומבינציה אפשרית על אף שיש הבדלי גיל ומנטליות שונים שמזמינים בעיות-אבל עדיין זה ניתן לביצוע. גם כאן כמו בארוע מהסוג הראשון אין הוצאות פרט לאוכל ולמנחה לסדנת צחוק ואהבה למשפחה.
כל הנאמר במאמר זה מתאים לארועים של 50-100 משתתפים. לארועים גדולים יותר אני ממליצה לפזר באולם מספר אטרקציות מרכזיות שהקהל מסתובב ביניהם כמו: קריקטוריסט, מגדת עתידות וכו'.הכלל הוא יותר אטרקציות=יותר הוצאות.