דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מטבחים - פרק ב 

מאת    [ 08/09/2010 ]

מילים במאמר: 458   [ נצפה 3568 פעמים ]

מטבחים - פרק ב

סוף מעשה במחשבה תחילה

 

תכנון פונקציונאלי:

 

נקודת מוצא: טעם זה עניין אישי אבל נוחיות זה עניין משותף לרוב בני האדם ולכן ניתן לתכננו.

מוטו: "מקום לכל דבר וכל דבר במקום!"

עוד לפני התכנון, רצוי לעשות רשימה  של הדברים שאנחנו רוצים שיהיו במטבח שלנו, כולל כמויות.

 

 

במטבח יש לנו:

1. .אזור עבודה - בישול, ניקיון.....

 

2. אזורי אכסון

 

3. אזור אכילה

 

אזור העבודה   כולל את הכיור, כל המכשירים החשמליים  והמשטחים.

עיקר העבודה סובבת סביב שלשה מכשירים: כיור, כיריים ומקרר. שלשת מכשירים אלו זכו לכינוי: משולש העבודה ואף משולש הזהב של המטבח כי רב העבודה סביבם (נסו רגע לדמיין את העבודה במטבח ותראו כמה זה מדויק.)

כיוון שמרבית העבודה מתבצעת בין שלשת אלו הרי שהחיבורים בינם חשובים ביותר לעבודה נוחה ויעילה.  בין שלשתם המכשירים רצוי שהכיור יהיה באמצע כי מרבית התנועה היא: מהמקרר לכיור מהכיור לכיריים מהכיריים לכיור ומהכיור למקרר.

 

יש להשאיר מרווחים נוחים לעבודה (משטחים) בין שלשת אלו. מינימום 60ס"מ (רצוי יותר). מצד שני אם יש מטבח גדול, לא כדי לפזר מדי את שלשת אלו. מקסימום מרחק של 180ס"מ בין אחד לשני, כי אם הם רחוקים מדי שוב העבודה לא נוחה.

 

אל שלשת אלו נלווים: תנור, מיקרו, מדיח. התנור רצוי שלא יהיה רחוק מאד מהכיור. המיקרו, נוח למקמו קרוב יחסית לשולחן האוכל, המדיח עדיף שיהיה צמוד לכיור מצד ימין לימיניים וצמוד מצד שמאל לשמאליים. (אין טעם במדיח מרוחק מהכיור , עדיף כבר לשטוף בידיים).

גם לגבהים יש חשיבות רבה. הכי חשוב הוא גובה משטח העבודה מהרצפה.

גובה סטנדרטי הוא 90 ס"מ מהרצפה, אבל אם את/ה גבוהים במיוחד או נמוכים במיוחד כדי להגביה/להנמיך את משטח העבודה ב 2-3 ס"מ. הבדלים אלו, לכאורה קטנים, ימנעו כאבי גב העתיד.

את התנור מומלץ למקם בגובה של 50-60 ס"מ מהרצפה.

 

אחרי שמיקמנו את המכשירים שבהם אנו עובדים, מגיע הזמן למקם את אזור האכסון:

 

שני כללים עיקריים:

  1. מה שבשימוש יומיומי-

למטה (ארונות תחתיים) וקדימה.  מה שלא למעלה או הצידה.

  1. חלוקת האכסונים-

        בקרבה לשימוש בהם. למשל את השמן הפתוח,התבלינים- קרוב לכיריים, את חומרי הניקוי- קרוב לכיור וכו...

 

 אם אנו עובדים לפי כללים אלו , הדברים מסתדרים מעצמם ונמצא "מקום לכל דבר וכל דבר במקום".

 

 

 

אזור האכילה

 

לעיתים נכלל במטבח ולעיתים לא.

לעיתים הוא המשך למשטחים (דלפק, אי),  ולעיתים הוא שולחן עצמאי.

נושא זה שייך לפינות אוכל ולכן לא ארחיב את הדיבור עליו כאן.

http://www.mspace.co.il/עיצוב-מטבח.htm

 

 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב