המפולת הכלכלית בארה"ב בשנת 2008 הביאה לירידות חדות גם בשוק נכסי נדלן בארה"ב. לא רק התפוצצות בועת הבנקים וההייטק הביאה לירידה החדה במחירי נכסי הנדל"ן, אלא אף העלייה הניכרת בשיעורי האבטלה באיזורים שונים ברחבי ארה"ב. כיום, המצב הכלכלי בארה"ב עדיין נמצא בשפל אך ניכרים סימני התאוששות ראשונים, סימנים אשר יביאו עם הזמן גם להתאוששות במחירי הנדל"ן.
הסיבה לירידה החדה במחירי הנדלן בארה"בקיימות מספר סיבות עיקריות לירידה החדה במחירי הנדל"ן בארה"ב:
• התפוצצות בועת האשראי בארה"ב
• חוסר יכולת בעלי בתים להמשיך ולשלם את תשלומי המשכנתאות
• ירידה חדה בביקוש בתים עקב התנהגות צרכנית בתקופת שפל כלכלי חד
• היווצרות מצב בו חוב המשכנתא עלה על ערך הנכס הנדל"ני.
• הורדות מחירי בתים מעוקלים אשר הובילו להורדות מכירים בתים כללית בשוק באיזורים מסוימים.
ארה"ב היא חצי יבשת גדולה ובה מעל ל-50 מדינות שונות. אמנם לכל המדינות מימשל משותף, אולם בכל אחת מן המדינות פועל בנוסף מימשל עצמאי וגורמים המשפיעים באופן שונה על הכלכלה המקומית. ערים שונות השופעו באופן שונה מהתפוצצות בועת האשראי והנדל"ן בארה"ב. באיזור דטרויט רבתי, לדוגמה, אנשים רבים איבדו את מקור עבודתם כאשר שלושת מפעלי הרכבים הגדולים בארה"ב - GM, פורד וקרייזלר התקרבו לפשיטת רגל ופיטרו כמויות עצומות של עובדים. העיר דטרויט הפכה לעיר בעלת אחוז האבטלה הגבוה ביותר, דבר המשפיע לא רק על המובטלים עצמם אלא אף על עסקים אחרים באיזור הנסמכים על כח קנייה מקומי.
החל משנת 2000 הלכו הריביות במשק בארה"ב וירדו כמוהן גם הריביות במשכנתאות לנדל"ן בארה"ב. האנשים קיבלו עידוד לקחת הלוואות על חשבון החזר חובות עתידיים ופריסתם אך הגיעו לקצה היכולת להחזיר חובות אלו, דבר אשר הביא למפולת האשראי. כיום אנשים רבים באיזור דטרויט אינם עומדים בהחזר הלוואות המשכנתא אשר לקחו והבנקים מעקלים נכסי נדל"ן בארה"ב בכלל ובדטרויט בפרט בכמויות גדולות, יותר מכפי אשר הם מצליחים למכור. שוק הקונים הוא נמוך מאד, אנשים בוחרים לא לבצע השקעות כי אם לחסוך את כספם ולקמץ בהוצאות מחשש רמת האבטלה ההולכת וגואה. אנשים אשר מנסים לסגור את חובם על ידי מכירתם נכסיהם מגלים לא אחת כי גם במידה וירצו למכור - אין מי שיקנה וכי במחיר הקניה לא יוכלו להחזיר את חובם לבנק המשכנתאות. הבנקים מצידם מנסים אף הם למזער נכסים ומוסיפים להוריד את מחירי הנדל"ן בארה"ב אשר עיקלו, דבר המאלץ תושבים רבים המנסים למכור את ביתם לבצע חיתוך נוסף במחירי הנכסים אשר ברשותם. מצב זה הביא לידי כך שמחירי הנדל"ן בארה"ב בכלל ובדטרויט בפרט נמוכים משהיו אי פעם.
יחד עם זאת, בדטרויט וסביבותיה ניכרים סימני השינוי. ארה"ב מזרימה סכומי כסף גדולים לאיזור על מנת לשקם הן את תעשיית הרכב והן על מנת להקים תעשייה חדשה במקום - התעשייה הירוקה, כך ומחירי הנדל"ן באיזור דטרויט רבתי צפויים לעלות בעתיד הקרוב.
יועצת השקעות