החומרים:
1.5 כוסות קמח, חצי כוס פתיתי קוקוס, חצי שקית אבקת אפיה, 3 ביצים, 4 כפות דבש (או סילאן), רבע כפית מלח, חצי כוס שמן, 4 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות, רבע כוס מיץ (או מים), 3 כפות צימוקים, 3 כפות אגוזים קצוצים דק, 3 כפות שקדים קצוצים דק, רבע כפית קינמון.
לעיטור לפני האפיה:
2 כפות פתיתי קוקוס מעורבבים עם 2 כפות סוכר חום
ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, פתיתי הקוקוס ואבקת האפיה בקערה גדולה.
2. מוסיפים לתערובת את קוביות תפוחי העץ, צימוקים, שקדים, אגוזים, וקינמון. מערבבים היטב עד שהפירות עטופים בתערובת (כדי למנוע שקיעתם בתחתית העוגה)
3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, הדבש, המלח, השמן, והמיץ.
4. לתוך תערובת הנוזלים מכניסים את תערובת הפירות המקומחים בתנועות קיפול עדינות.
5. משמנים תבנית אפיה ויוצקים לתוכה את התערובת.
6. מפזרים את פתיתי הקוקוס והסוכר מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש, לאפיה של כ-20 - 15 דקות בחום של 170 מעלות.
7. מוציאים ומניחים לעוגה להצטנן על השיש.
שנה טובה!
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר