החומרים:
4 שמנת מתוקה להקצפה, 500 גרם שוקולד מריר, 2 כפות סילאן, כף גדושה אבקת קקאו, 5 כפיות נס קפה, 5 כפיות קפה שחור, כפית קינמון, כף צימוקים, כף אגוזים קצוצים, כף שקדים קצוצים.
לבסיס העוגה:
פתי בר גרוס, או עוגיות גרוסות אחרות, רבע כוס נס קפה חם.
ההכנה:
1. מרפדים את התבנית בשברי העוגיות ומטפטפים עליהם מעט מהקפה החם. (הזהרו שלא להרטיב אותן יותר מדי!!!)
2. בבון מארי ממיסים את השוקולד עם שמנת מתוקה אחת ודבש ומניחים לתערובת להתקרר.
3. בקערת המערבל מקציפים 3 שקיות שמנת מתוקה ומוסיפים את הקפה, הקקאו והקינמון.
4. בתנועות קיפול מוסיפים לקצפת את הצימוקים, האגוזים והשקדים ואת תערובת השוקולד הקרה.
5. יוצקים את התערובת מעל שברי העוגיות שבתבנית ושולחים למקרר ל-3 שעות לפחות, עד שהעוגה תתייצב.
6. מוציאים מעטרים בפתיתי קוקוס, אגוזים קצוצים, שקדים מולבנים או סירופ שוקולד ומגישים.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר