עבודה בחו"ל, עבודה באוסטרליה, המדריך המלא:
נקודת ההתחלה בבחירת עבודה באוסטרליה, זו החלטה שהולכים על הצעד המשמעותי , ורושמים את זה כמטרה בדף המטרות שלכם. אין לכם ?? יופי בואו נעשה את זה יחד !
למה צריך דף מטרות ?
תמיד, כשיש מטרה, מתאמצים יותר. לפעמים בגלל הקשיים מתחילים לאבד כיוון ומוותרים.
כשהמטרה רשומה לכם במקום בולט בחיים, בארנק, במראה או לייד המיטה גם כשקשה, מביטים במטרה וזה מקל עלינו את המעמסה שלפעמים קשה. אומרים, ש"אם אתה רואה את המכשולים שבדרך, סימן שהורדת את העיניים מהמטרה". וזה נכון!
כשההתחלה של דף המטרות מוכן, עוברים לשלב הבא, שלב הבדיקות הראשוניות.
כמו שאמרנו, השלב השני זה שלב הגישושים בחברות לעבודה באוסטרליה.
בבדיקות אלו לא מתמקדים בתנאים שנותנים לכם בטלפון אלא יותר על ההרגשה שנותנים לכם, על טון הדיבור ועל איך השיחה זורמת. אני ממליץ לא להרשם באינטרנט אלא להרים את הטלפון אתם ולצלצל לאליהם. כמובן לא להתחיל לחפור יותר מידי לגבי תנאים. לבקש מידע כללי, כמה זמן החברה קיימת, באיזה איזורים עובדים, איזה מוצרים מוכרים, להכנס לאתר אינטרנט שלהם ולראות שהוא מעניין וגדוש מידע. זה מעיד על עומק בחברה ועל תקופת העבודה שלהם ולשאול את השאלה החשובה ביותר שאם מקבלים עליה תשובה מספקת, לקבוע פגישה פנים מול פנים. השאלה היא: “מה מבדיל אתכן מחברות אחרות?”
כאן יש המון מקום ליפול להרבה חברות של אנשים לא מנוסים. אם זאת חברה באמת טובה הם ידגישו את המקרה השלילי שיכול לקרות. ז"א מה יקרה אם, לדוגמא :
מה יקרה אם לא תצליח עם המוצר הראשון שתעבוד בו ? לדאוג שיהיו אופציות חלופיות
מה יקרה אם לא תסתדר עם המנהל? לוודא שיש יותר ממנהל אחד באיזור.
מה יקרה אם אני לא אסתדר עם האנשים בדירה ? לוודא שזו לא חברה קטנה מידי ואז אתה נשאר לבד ומתוסכל (אלו דברים שיכולים לקרות תמיד ובכל מקום וזה לא קשור לחברה אבל אם יש לפחות 15 אנשים בחברה אם לא תסתדרו עם אחד זה לא נורא. אבל, אם יש 5 אנשים בחברה, זה בעייתי)
מה יקרה אם אני לא עושה כסף? שיהיה להם מערך הכשרה מספיק טוב כדי לדאוג שכן תצליח. זה לא מדע אטום. כל אחד יכול, עם הדרכה והכוונה נכונה וכמובן כמבון עם רצון והשקעה מצד העובד !
הדבר האחרון בשלב השלישי זה לשאול איפה מהשרדים. לוודא שיש משרדים ולהפגש איתם אך ורק במשרדים. אתכם לא צריך לעניין אם המשרד שלהם בשיפוצים או לא.
אם אין משרד, אין פגישה.
שלב שלישי, בחיפוש עבודה בחו"ל, וכמובן עבודה באוסטרליה:
שלב קביעת הפגישות, כמו שאמרתי לכם קודם,. דרך הטלפון זה רק גישושים וסינון ראשוני.
בפגישה לשים לב לתנועה שקיימת במשרד, כמה אנשים עובדים במשרד וכמה אנשים נכנסים לפגישות כשכמובן עדיף שכמה שיותר. אנחנו רוצים לדעת שזו חברה פעילה ולא סתם בנאדם שהחליט לפתוח עסק נסיוני.
פגישה כמובן לבקש לראות תמונות של האיזור שאתם הולכים להיות בו, שמות של אנשים שעבדועובדים אצלם, שמות הקניונים.
הדבר הבא זה ההרגשה שנותנים לכם במשרד. נורא חשוב ללכת עם הלב ולא לפי התנאים היבשים. כשאתם מגיעים לשם אין לכם יותר מידי ברירה אלא להסתדר עם מה שנותנים לכם. מכאן מהארץ מי שינסה לקנות אתכם בתנאים כנראה הוא לא משהו בכלל.
מקווה שעזרתי לכם למצוא חברה טובה לעבודה באוסטרליה
אתר באסט גוב מידע אמין ומקיף לעבודה באוסטרליה אפשרויות ל עבודה בחו"ל כל מה שרציתם לדעת ולא ידעתם על עולם העבודות בחול